2012-12-14 22:48:38
Φωτογραφία για Απιστευτο μακελειο στις ΗΠΑ
Μακελειό με 27 νεκρούς σε δημοτικό σχολείο στο Κονέκτικατ

Είκοσι επτά άτομα - μεταξύ αυτών 18 παιδιά - έχασαν τη ζωή τους στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ, όταν ένας 24χρονος ο οποίος είχε εισβάλει σε δημοτικό σχολείο στην περιοχή Νιού Τάουν άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως. Ο νεαρός μετέφερε τέσσερα πυροβόλα όπλα, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο και για δεύτερο δράστη. Πρόκειται για μία από τις χειρότερες τραγωδίες με θύματα ανηλίκους στην ιστορία των ΗΠΑ. Τα «συλλυπητήριά του και την αμέριστη συμπαράστασή του προς τις οικογένειες των θυμάτων» εξέφρασε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Πρόκειται για το τελευταίο από μια σειρά αιματηρών επεισοδίων σε εκπαιδευτικά ιδρύματα των ΗΠΑ το οποίο ξύπνησε μνήμες από το μακελειό στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια το 2007, οπότε έχασαν τη ζωή τους 32 άτομα.

Το 1999 δύο μαθητές εισέβαλαν με όπλα στο λύκειο Κολουμπάιν του Κολοράντο και σκότωσαν 13 συμμαθητές και καθηγητές τους πριν αυτοκτονήσουν.


Ο δράστης είναι νεκρός, χωρίς να είναι σαφές αν σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικών που περικύκλωσαν το κτίριο ή αν αυτοκτόνησε. Δύο όπλα βρέθηκαν στο σημείο.

Μάρτυρας στο CNN έκανε λόγο για τουλάχιστον 100 πυροβολισμούς. Πολλοί ακούστηκαν από την αίθουσα του νηπιαγωγείου.

Ανάμεσα στους ενήλικες που έχασαν τη ζωή τους είναι η διευθύντρια και ο ψυχολόγος του σχολείου.

Σύμφωνα με τις αναφορές των New York Times, μπήκε στην αίθουσα όπου δίδασκε η μητέρα του και την σκότωσε. Στη συνέχεια σκότωσε 18 παιδιά –πιθανόν όλη την τάξη καθώς τοπικά μέσα μιλούσαν για μια τάξη που ήταν άγνωστο τι συνέβη και που βρίσκονται τα παιδιά μιας ολόκληρης τάξης– και εννέα ενήλικες.

Ανάμεσα στους ενήλικες που έχασαν τη ζωή τους είναι η διευθύντρια και ο ψυχολόγος του σχολείου.

Μάρτυρας στο CNN μίλησε για πάνω από 100 πυροβολισμούς, πολλοί ακούστηκαν από την αίθουσα του νηπιαγωγείου. Δύο όπλα βρέθηκαν στο σημείο ενώ φέρεται να είχε μαζί του ένα βαρύ, στρατιωτικού τύπου αυτόματο όπλο.

Ασαφές παραμένει ακόμη πόσοι είναι οι τραυματίες: τουλάχιστον τρία άτομα μεταφέρθηκαν σε τοπικό νοσοκομείο με πολύ βαριά τραύματα.

Ο δράστης έχει βρεθεί νεκρός, πιθανόν επειδή αυτοκτόνησε.

Για την κατάσταση ενημερώνεται διαρκώς ο αμερικανός Πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος μετέφερε στον κυβερνήτη της πολιτείας τα συλλυπητήρια του.

Τα κίνητρα του δράστη παραμένουν για την ώρα άγνωστα.

Η αστυνομία έλαβε ένα τηλεφώνημα στις 09:40 τοπική ώρα (16:40 ώρα Ελλάδος) σύμφωνα με το οποίο ένας ένοπλος βρισκόταν στο κεντρικό γραφείο του σχολείου.

Η περιοχή αποκλείστηκε αμέσως από δυνάμεις της αστυνομίας και το σχολείο εκκενώθηκε.

Τα παιδιά κρατούσαν το ένα το άλλο από το χέρι και έκλαιγαν, καθώς οι δάσκαλοί τους τα συνόδευαν έξω από τις τάξεις τους.

Τα απογευματινά μαθήματα του σχολείου όπου φοιτούν παιδιά 5-10 ετών ακυρώθηκαν ενώ κλειστά θα μείνουν και τα άλλα σχολεία της πόλης.

Μεσίστιες σημαίες

Ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έδωσε σήμερα την εντολή οι σημαίες να είναι μεσίστιες σε όλα τα δημόσια κτίρια των ΗΠΑ για τέσσερις ημέρες, φόρος τιμής στη μνήμη των θυμάτων του μακελειού σε δημοτικό σχολείο στο Κονέκτικατ.

«Ως ένδειξη σεβασμού προς τα θύματα αυτών των παράλογων πράξεων βίας στο Νιούταουν του Κονέκτικατ», οι σημαίες θα είναι μεσίστιες σε κυβερνητικά κτίρια, στρατιωτικές βάσεις και πρεσβείες των ΗΠΑ, σύμφωνα με το διάταγμα αυτό που εκδόθηκε από τον Λευκό Οίκο και αφορά επίσης και τα πολεμικά πλοία.
I-Reporter
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ