2012-12-13 23:26:03
Φωτογραφία για Ελπίδα και στήριξη σε 5 οικογένειες της πόλης, από το Ταμείο Αλληλοβοήθειας Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων Δήμου Αμαρουσίου
από το Γραφείο Τύπου

Η πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη να δημιουργήσει, μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το Ταμείο Αλληλοβοήθειας Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων του Δήμου Αμαρουσίου, αποδεικνύεται στην πράξη ιδιαίτερα... σημαντική για κάποιους συμπολίτες μας, που δοκιμάζονται οι αντοχές τους από την κρίση και την ανεργία.

Το Ταμείο Αλληλοβοήθειας, μετά από απόφαση του Δ.Σ. της Διοικούσας Επιτροπής του που συνεδρίασε σήμερα , αποφάσισε να διαθέσει σε 5 οικογένειες της πόλης το ποσό των 2.000 ευρώ, το οποίο συγκεντρώθηκε από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τα οποία κατέθεσαν την αποζημίωση που δικαιούνταν στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, όπου πάρθηκε η απόφαση για τη σύσταση του ταμείου.

Οι αποδέκτες της συγκεκριμένης χρηματικής βοήθειας ήταν 3 μονογονεικές οικογένειες , με 3 , 4 και 1 παιδί αντίστοιχα, όπου η μητέρες είναι άνεργες και αδυνατούσαν όχι μόνον να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις ανάγκες των παιδιών τους, αλλά τους είχε διακοπεί και η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και νερού
. Επίσης χρηματική βοήθεια έλαβαν ένας συμπολίτης μας χρήστης υπηρεσιών ψυχικής υγείας , που απευθύνθηκε στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου μας επειδή έχει εγκαταλειφθεί από τους συγγενείς του, καθώς κι ένας μοναχικός συμπολίτης μας , με σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου έκριναν απαραίτητο να ενισχύσουν οικονομικά τις συγκεκριμένες οικογένειες, επειδή βρέθηκαν αντιμέτωπες με ακραίες καταστάσεις φτώχειας , αξιοποιώντας με τον τρόπο αυτό το Ταμείο Αλληλοβοήθειας.

Ο Δήμος Αμαρουσίου απευθύνει έκκληση σε όλους συμπολίτες μας να ενισχύσουν το Ταμείο Αλληλοβοήθειας Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων. Με τον τρόπο αυτό όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά, μπορούμε να στηρίξουμε από το περίσσευμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης μας τους συνανθρώπους μας και ιδιαίτερα τις οικογένειες με παιδιά, που η φτώχεια και η ανεργία δεν τους επιτρέπουν να εξασφαλίσουν ούτε τα στοιχειώδη για την επιβίωση τους.

Με μια ελάχιστη συνεισφορά λίγων ευρώ από πολλούς , μπορούμε να χαρίσουμε χαμόγελο κι ελπίδα σε αυτούς που μας χρειάζονται.

Ο αριθμός λογαριασμού του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων Δήμου Αμαρουσίου είναι : 041 03 002150 30

και τηρείται στην ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ