2012-12-13 22:54:33
Φωτογραφία για Εύκολη νίκη για ΠΑΟΚ που ''βλέπει'' από τώρα πρόκριση
Ο ΠΑΟΚ είναι με το ενάμιση πόδι στην φάση των "16" του Κυπέλλου Ελλάδας, αφού νίκησε με 3-1 τον Αιγινιακό χάρη σε γκολ των Γιάννου, Σαλπιγγίδη και Φωτάκη. Το επόμενο Σάββατο (22/12) ο επαναληπτικός των δύο ομάδων, με το νικητή να παίζει κόντρα σε Άρη ή Καλλιθέα.

Το στόχο του τον πέτυχε και μάλιστα με το ιδανικό σενάριο ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ματς Κυπέλλου με τον Αιγινιακό.

Πήρε άνετη νίκη με 1-3 έχοντας σημειώσει τρία γκολ μέχρι το 62΄και ο Δώνης βρήκε την ευκαιρία να ξεκουράσει παίκτες όπως ο Σαλπιγγίδης, ο Λάζαρ και ο Λόρενς που βοήθησαν σημαντικά μέχρι ο ΠΑΟΚ να πάρει καθαρό προβάδισμα.

Ο Έλληνας τεχνικός έιχε λόγους να χαίρεται και να προβληματίζεται στο χθεσινό ματς. Το πρώτο, όχι πολύ αξιόπιστο λόγω δυναμικότητας αντιπάλου, πείραμα με 4-3-3 και τους Λόρενς, Σαλπιγγίδη ακραίους αποδείχθηκε πετυχημένο, ωστόσο δεν ήταν αρκετό να καλύψει και τα προβλήματα στην άμυνα. Αρκεί μόνο να επισημάνει κανείς ότι οι γηπεδούχοι στη μία τελική φάση που είχαν στο παιχνίδι κατάφεραν να σκοράρουν και να ισοφαρίσουν προσωρινά με τον Έξαρχο.


Η ρεβάνς της Τούμπας στις 22 Δεκέμβρη αποκτά διαδικαστικό χαρακτήρα και ο Δώνης θα έχει την ευκαιρία να δώσει χρόνο συμμετοχής σε νεαρούς όπως ο Πόποβιτς και ο Παναγιωτούδης που έδειξαν καλά στοιχεία.

Έβαλε βάσεις από το πρώτο μέρος

Με το καλημέρα σχεδόν ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε. Στο 11΄ Ο Φωτάκης εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά και ο Γιάννου πήρε την κεφαλιά στην καρδιά της περιοχής στέλνοντας τη μπάλα στη δεξιά γωνιά του Σακελλαρίδη.

Δεν πρόλαβε να χαρεί πολύ το γκολ ο "Δικέφαλος", καθώς στο 16΄ μετά από κλέψιμο της μπάλας στη μεσαία γραμμή, ο Αιγινιακός εκδήλωσε γρήγορα επίθεση και ο Έξαρχος μέσα στη μικρή περιοχή, μετά από σέντρα έστειλε με το κεφάλι τη μπάλα στα δίχτυα.

Αμέσως μετά οι φιλοξενούμενοι είχαν καλή ευκαιρία με τον Σταφυλίδη να σουτάρει με το δεξί μέσα από την περιοχή και τον Σακελλαρίδη να απομακρύνει σε κόρνερ. Σταδιακά ο ΠΑΟΚ αύξησε την πίεση και στο 28΄, μετά από νέα εκτέλεση φάουλ του Φωτάκη και λάθος απόκρουση η μπάλα έφθασε στο Λάζαρ που σούταρε με το αριστερό, η μπάλα βρήκε από τύχη τα πόδια του Λιόλιου, αλλά στην επαναφορά ο Σαλπιγγίδης με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 1-2.

Στο 31΄ο Λόρενς σέντραρε, ο Σαλπιγγίδης κατέβασε με το στήθος, ο Γιάννου σούταρε στην κίνηση, αλλά ο Λιόλιος με το κεφάλι έδιωξε σε κόρνερ.

Ο ρυθμός στη συνέχεια έπεσε, ωστόσο στο 40΄ ο ΠΑΟΚ έφθασε κοντά σε τρίτο γκολ. Ο Αποστολόπουλος σέντραρε από δεξιά, ο Σακελλαρίδης έδιωξε με γροθιές χαμηλά, αλλά μετά από σύγκρουση με τον Γιάννου έμεινε στο έδαφος και ο Λάζαρ που πήρε τη μπάλα σούταρε για να απομακρύνει πάνω στη γραμμή αμυντικός του Αιγινιακού

Το κερασάκι στην αρχή του β΄ μέρους

Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να αρχίσει με γκολ από τον Λάζαρ το β΄ μέρος, αλλά ο Φωτάκης ήταν οριακά οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης στο 50'. Τρία λεπτά αργότερα, μετά από σέντρα του Λόρενς, ο Σαλπιγγίδης με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ.

Στο 62΄μετά από επέλαση του Λόρενς από τα αριστερά, η μπάλα στρώθηκε, μετά από κόντρες, στον Φωτάκη που με αριστερό συρτό σουτ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Ράπτη κάνοντας το 1-3.  Αν κάτι ξεχώρισε από 'κει και πέρα ήταν το φοβερό σουτ του Πόποβιτς στο 80΄ που τράνταξε το δοκάρι.

Λίγο πριν το φινάλε ο Πέλκας δέχθηκε τη μοναδική κίτρινη κάρτα του αγώνα από τον Τοπούζη για σκληρό μαρκάρισμα.

Αιγινιακός: Σακελλαρίδης (46΄ Ράπτης), Γούτσιος, Αχαλινόπουλος, Λιόλιος, Τασίδης, Μποταΐτης, Ζούρκος, Σαββίδης, Εξαρχος (76΄ Ντούλας), Κιρτέγος, Μήτρακας (64΄ Γιαουρτζής).

ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Αποστολόπουλος, Σταφυλίδης, Βιβιάν, Ιντζίδης, Φωτάκης, Λάζαρ (63΄ Παναγιωτούδης), Κίτσιου, Σαλπιγγίδης (63΄ Πέλκας), Λόρενς (68΄ Πόποβιτς), Γιάννου.

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ