2012-12-13 18:18:03
Φωτογραφία για Ο Μπερλουσκόνι θέλει την… Προεδρία της Δημοκρατίας
Ο χθεσινός απρόσμενος πολιτικός ελιγμός του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος άφησε να εννοηθεί σαφώς ότι στην περίπτωση που ο Μάριο Μόντι αποφασίσει να είναι υποψήφιος στις πρόωρες εκλογές του 2013, επικεφαλής ενός Κεντροδεξιού σχηματισμού, ο ίδιος θα... αποχωρήσει, ανάγκασε τους πολιτικούς αναλυτές στη γειτονική χώρα να… ψαχτούν.

Οι περισσότεροι λοιπόν δεν βρίσκουν… αθωότητα πίσω από την πρόταση Μπερλουσκόνι, εκτιμώντας ότι σε πρώτη φάση αποσκοπεί στην παγίδευση του σημερινού πρωθυπουργού, και σε δεύτερη στο να βάλει ο “Καβαλιέρε” υποθήκη για την Προεδρία της Δημοκρατίας, για τη διαδοχή δηλαδή του Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

Φυσικά, το τελευταίο σενάριο φαντάζει εν πολλοίς εκτός πραγματικότητας, αυτό ωστόσο ουδόλως μοιάζει να απασχολεί τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος παραδοσιακά κάνει… το δικό του.

Σε κάθε περίπτωση, ο ελιγμός αποδείχτηκε ευφυής, καθώς έβαλε φρένο στον αρνητισμό που είχε αρχίσει να περιβάλλει την επιστροφή του ίδιου στα κοινά, με την ανακοίνωση ότι θα είναι υποψήφιος πρωθυπουργός.

ysterografa.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ