2012-12-13 06:42:34
Φωτογραφία για Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της 88 ΣΔΙ
Ασφυκτικά γεμάτη ήταν η αίθουσα στην εκδήλωση που έλαβε χώρα στην Λέσχη Αξιωματικών Μύρινας. Ομιλητής, όπως σας αναφέραμε σε χθεσινή ανάρτηση, ήταν ο μεγάλης φήμης ιστορικός και συγγραφέας κ. Σαράντος Καργάκος.

Αρχικά τον προλόγησε ο Ταξίαρχος της 88 ΣΔι κ. Μπαλαφούτης Δημήτριος, ο οποίος χαρακτηριστικά ανέφερε: «ένα μεγάλο χρέος που υπηρετεί ο Ελληνικός Στρατός είναι να δρα ως θεματοφύλακας των παραδόσεων και της ιστορίας μας«, και πως «Θεωρώντας, πως φέτος δεν γιορτάζουμε απλώς τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της μισής Ελλάδας, αλλά πως πρέπει να είναι μια καλή ευκαιρία να πάρουμε μαθήματα από την ιστορία μας, αποφασίσαμε να οργανώσουμε την σημερινή ομιλία. Μας το είχε εξάλλου επισημάνει πριν από χρόνια και ο Καζαντζάκης την «Ασκητική» του, «το πρώτο χρέος μου στην πατρίδα είναι να μαθαίνω τι έκαναν οι πρόγονοί μου, το δεύτερο να φωτίζω το έργο τους και να το συνεχίζω και τρίτον να καλώ τα παιδιά μου να γίνουν καλύτεροι»


Στην συνέχεια πήρε τον λόγο ο κ. Καργάκος ο οποίος πραγματικά καθήλωσε το κοινό του. Η λεπτομερής καταγραφή των ιστορικών πεπραγμένων καθώς και η ευρεία ανάλυση ήταν εντυπωσιακή. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην κατάληψη της Θεσσαλονίκης καθώς και στην απελευθέρωση των Ιωαννίνων. Ο λόγος του ήταν χειμμαρρώδης. Απαρίθμησε πλήθος ονομάτων ιστορικών προσωπικοτήτων, άγνωστων στους περισσότερους, και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού  για περισσότερο από μιά ώρα.

Στο τέλος της ομιλίας του απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα από τον Διοικητή της 88 ΣΔΙ.

Στην συνέχεια πήρε τον λόγο ο εντεταλμένοις περιφερειακός σύμβουλος κ. Βαρελτζής, ο οποίος αναφέρθηκε στην ιδέα που του έδωσε ο κ. Καργάκος για την δημιουργία Βουλής των Εφήβων στην Πολιόχνη.

Η έκπληξη της βραδιά ήταν πως στο τέλος ο κ. Βαρελτζής ανέφερε πως επικοινώνησε με έναν παλιό συμμαθητή του Κ. Καργάκου, από τα γυμνασιακά του χρόνια, και πως τον κάλεσε και ήταν ανάμεσα μας. Ήταν ο γνωστός σε όλην την Λήμνο και πρώην Δήμαρχος ιατρός κ. Χατζηχαραλάμπους. Η συγκίνηση και των δύο ήταν μεγάλη.

Την τελετή τίμησαν εκτός των άλλων, με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, ο Αντιδήμαρχος κ. Τσανταρλιώτης, η υποδιοικήτρια του Νοσοκομείου Λήμνου κ. Τσούνη, ο αερολιμενάρχης καθώς και ο διοικητής του ΝΑΣΛΗ.

Νωρίτερα το πρωί ο κ. Καργάκος με την σύζυγό του περιηγήθηκαν στους αρχαιολογικούς χώρους της Ηφαιστίας, των Καβειρίων και της Πολιόχνης και ξεναγήθηκε από αρχαιολόγο του αρχαιολογικού μουσείου Λήμνου.. Επίσης επισκέφθηκε το άγαλμα της Μαρούλας στον Κότσινα και το απολιθωμένο δέντρο που υπάρχει έξω από το Βάρος.
kranos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ