2012-12-12 11:03:03
Φωτογραφία για Τι - πραγματικά - φοβάται η Γερμανία
Πρόσω ολοταχώς προς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ) βάζει, σύμφωνα με όλες τις έως τώρα ενδείξεις, η Ιταλία. Μπορεί η Ισπανία να μονοπωλούσε το ενδιαφέρον όλο το προηγούμενο διάστημα, ωστόσο είναι ξεκάθαρο πως στη Ρώμη, οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, είναι τέτοιες που ωθούν τα πράγματα προς ακραίες κινήσεις.

Η στάση Μόντι, η πολιτική αβεβαιότητα που συνεπάγεται, αλλά και η γενικότερη κατάσταση της ιταλικής οικονομίας, προκαλούν πολύ μεγάλη ανησυχία σε Βρυξέλλες και Βερολίνο, που φοβούνται ότι μπορεί τελικά να είναι η Ιταλία αυτή που θα τινάξει στον αέρα την προσπάθεια διάσωσης της ευρωπαϊκής οικονομίας και του ευρώ. Την ίδια ώρα, η στάση της Γαλλίας και η αδυναμία της κυβέρνησης Ολάντ να διαχειριστεί τις οικονομικές εξελίξεις με πιο αποτελεσματικό τρόπο προκαλούν ακόμα πιο έντονο εκνευρισμό στο Βερολίνο.

Γιατί ακόμα κι αν το ισπανικό πρόβλημα, που είναι τεράστιο, θεωρείται διαχειρίσιμο, ως ένα βαθμό, το ιταλικό για πολλούς λόγους είναι μη αντιμετωπίσιμο ενώ το γαλλικό είναι απαγορευτικό. Όπερ σημαίνει ότι αν η Ιταλία αρχίσει απλά να συζητά το ενδεχόμενο του ΕΣΜ, τότε η Ευρωζώνη απειλείται με καταστροφή.
voria.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ