2012-12-11 18:00:04
Φωτογραφία για Απίθανα κεντήματα πάνω στο… μέταλλο!
Το κέντημα αποτελούσε πριν από χρόνια τη βασική απασχόληση των γιαγιάδων και των μαμάδων μας, ειδικά όταν προσπαθούσαν να συμπληρώσουν την προίκα της κοπέλας με εργόχειρα, πραγματικά έργα τέχνης.

Όλων των ειδών τα υφάσματα μεταμορφωνόταν με πολύχρωμες κλωστές οι οποίες με μαεστρία δημιουργούσαν στον υφασμάτινο καμβά απίθανα σχέδια και σχήματα.

Το ίδιο ακριβώς κάνει και μια Λιθουανή καλλιτέχνης, η Severija Incirauskaite-Kriauneviciene με τη μόνη (βασική) διαφορά ότι αντί για ύφασμα χρησιμοποιεί μέταλλο για να κεντήσει τα αριστουργήματά της!

Με βασικά εργαλεία ένα απλό σετ ραπτικής, πολύχρωμες κλωστές αλλά και ένα… δυνατό τρυπάνι, η Severija περνάει αρκετές ώρες κεντώντας πραγματικά αριστουργήματα πάνω σε διάφορα μεταλλικά αντικείμενα.

Από πιάτα και τηγάνια μέχρι πόρτες αυτοκινήτων και μεταλλικά εργαλεία, οι απίθανες δημιουργίες της προκαλούν εντύπωση αλλά και πολλά θετικά σχόλια.

«Η διαδικασία είναι δύσκολη και χρονοβόρα, αφού πρέπει πρώτα να αποτυπώσω το σχέδιο στη μεταλλική επιφάνεια ανοίγοντας τρύπες με το τρυπάνι. Στη συνέχεια το κέντημα γίνεται ακριβώς όπως και στούφασμα…», λέει η καλλιτέχνις.

www.perierga.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ