2012-12-11 17:55:06
Φωτογραφία για Πύργος: Υπό κατάληψη το κτίριο της Π.Ε. Ηλείας - Ανακοίνωση-εισήγηση εξέδωσε ο Χ.Καφύρας
Υπό κατάληψη βρίσκεται το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας στον Πύργο από τους εργολάβους δακοκτονίας της Ηλείας. Οι εργολάβοι διαμαρτύρονται διότι ακόμα δεν τους έχουν καταβληθεί χρήματα εξαιτίας γραφειοκρατικών διαδικασιών παρότι οι ίδιοι έχουν ολοκληρώσει τις απαιτούμενες εργασίες.

Ανακοίνωση-εισήγηση εξέδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Χ.Καφύρας:

Κύριε Πρόεδρε,

Σας γνωρίζω ότι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με την υπ? αρίθμ: 2/69448/0026/23.11.2012 Απόφασή του, απαντώντας σε σχετικό έγγραφο της Υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου της Π.Ε. Ηλείας με θέμα «Επίλυση Διαφωνίας» που αφορά στην Εφαρμογή Προγράμματος Δολωματικής Δακοκτονίας 2012, κρίνει ότι δεν μπορεί να προχωρήσει σε εκκαθάριση και ενταλματοποίηση της συγκεκριμένης δαπάνης επειδή δεν έγινε προσυμβατικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο με το αιτιολογικό ότι η προϋπολογιζόμενη δαπάνη του έργου υπερβαίνει το ποσό των 200.000 ευρώ.


- Επειδή το έργο έχει ολοκληρωθεί , δεν υπάρχουν ουσιώδης νομικές παραλείψεις, δεν υπάρχουν εντάσεις σε κανένα στάδιο εφαρμογής του προγράμματος.

- Επειδή η Διακήρυξη με βάση και τη γνωμάτευση του Νομικού Συμβούλου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, κ. Ζησιμόπουλου είναι πράξη κανονιστικού περιεχομένου (δημιουργεί δίκαιο), διότι υπέχει θέση Νόμου (έχει Νομική Υπόσταση).

- Επειδή η προϋπολογιζόμενη δαπάνη του έργου δεν αποτελεί, σύμφωνα με την Διακήρυξη το ανώτατο όριο προσφοράς εκ μέρος των διαγωνιζομένων (δηλ δεν μπορεί ένας εργολάβος να εκτελέσει όλο το έργο).

- Επειδή το πρόγραμμα της Δολωματικής Δακοκτονίας δεν είναι δημόσιο Έργο και ειδικότερα φέτος λόγω των επανειλημμένων εκλογικών αναμετρήσεων, οι Αρμόδιες Υπηρεσίες κινήθηκαν στα χρονικά όρια των διαδικασιών, θεωρούμε ότι :

Οι αγρότες εργολάβοι αδίκως παραμένουν απλήρωτοι και μαζί με αυτούς οι περίπου τριακόσιες οικογένειες που ασχολήθηκαν με την εφαρμογή του Προγράμματος.

Λόγω της σοβαρότητας του θέματος και των στενών χρονικών ορίων (διότι πρέπει να εκδοθούν τιμολόγια παροχής υπηρεσιών κλπ) εκτιμούμε ότι το θέμα πρέπει να συζητηθεί προ ημερήσιας διάταξης στο αυριανό Περιφερειακό Συμβούλιο με στόχο την εξεύρεση λύσης, προκειμένου να μην οδηγηθεί το θέμα στα δικαστήρια.

Πηγή: patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ