2012-12-11 15:50:03
Φωτογραφία για Μέρκελ σε Ολάντ: Η Ευρώπη δεν έχει ξεπεράσει ακόμη τον κίνδυνο
Σε μίνι αντιπαράθεση μεταξύ Γαλλίας-Γερμανίας εξελίχθηκε η απονομή των βραβείων Νόμπελ με την γερμανίδα καγκελάριο να σπεύδει να «συνετίσει» τον ...Φρανσουά Ολάντ τονίζοντας ότι οι ευρωπαϊκές οικονομίες συνεχίζουν να βρίσκονται σε συναγερμό εκφράζοντας, ωστόσο, συγκρατημένη αισιοδοξία.

Οι τηλεοπτικές δηλώσεις της Ανγκελα Μέρκελ έρχονται σε απάντηση των όσων δήλωση κατά την τελετή απονομής των Νόμπελ ο Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος υποστήριξε ότι «η κρίση της ευρωζώνης είναι πίσω μας» με την γερμανίδα καγκελάριο να τονίζει ότι δεν μπορεί, ακόμη, να άρει τη επιφυλακή για την ευρωζώνη.

«Δεν μπορώ να άρω ακόμη πλήρως την κατάσταση συναγερμού, είμαι συγκρατημένα αισιόδοξη» υπογράμμισε η κα Μέρκελ και πρόσθεσε «Πιστεύω ότι η διεθνής κοινότητα έχει κατανοήσει ότι θα υπερασπιστούμε το ευρώ».

Τόνισε, ακόμη, ότι η ευρωζώνη δεν έχει ανακτήσει ακόμη την ανταγωνιστικότητά της επαναλαμβάνοντας την ανάγκη να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις σε πολλές χώρες.

«Τα τελευταία δυόμισι χρόνια δείξαμε ότι θέλαμε να πετύχουμε το στόχο της καλύτερης συνεργασίας, αλλά ακόμη είμαστε στα μισά της διαδικασίας», κατέληξε.

armageddon-news.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ