2012-12-11 15:49:18
Φωτογραφία για Aγαπημένος μου προπονητής ο Μουρίνιο
Συνέντευξη στο www.pamesports.gr έδωσε ο Γιώργος Κατσικάς και είπε πολλά και ενδιαφέροντα. Τόνισε πώς αγαπημένος του προπονητής είναι ο Μουρίνιο. Καλά έχει τον Γιώργο Δώνη και προτιμά τον Πορτογάλο; Διαβάστε την συνέντευξη:

«Μιλώντας πρώτα για την ομάδα μου θα σου πω ότι από την αρχή της προετοιμασίας ακόμα, ήξερα πως θα κάναμε μία καλή χρονιά και πως θα είχαμε την παρουσία που θέλαμε. Αν και στην αρχή είχαμε κάποια άτυχα αποτελέσματα, πλέον βλέπουμε να έχουμε βρει το ρυθμό μας, σύμφωνα πάντα και με τα αποτελέσματα που έχουμε φέρει. Τώρα σε ότι αφορά τις υπόλοιπες ομάδες, σίγουρα φέτος διανύουμε ένα πρωτάθλημα γεμάτο εκπλήξεις και ανατροπές, αφού κάποιους συλλόγους αλλιώς τους περιμέναμε και αλλιώς έχουν παρουσιαστεί. Υπάρχουν ανατροπές και εκπλήξεις».

Σε έχει εκπλήξει κάποια ομάδα ή σε έχει απογοητεύσει κάποια άλλη μέχρι στιγμής;

«Η ομάδα που με έχει εκπλήξει ευχάριστα είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα, που είναι και ο επόμενος αντίπαλός μας στο πρωτάθλημα. Μπορεί η ομάδα αυτή να μην ξεκίνησε καλά, ωστόσο στα τελευταία ματς έχει δείξει ένα άλλο πρόσωπο. Τόσο αγωνιστικά όσο και βαθμολογικά ο ΠΑΣ με έχει εκπλήξει τον τελευταίο καιρό. Επίσης αξιοσημείωτη είναι και η μέχρι τώρα παρουσία του Πανιωνίου».


Ο ΠΑΟΚ έχει εμφανιστεί όπως περίμενες εσύ και οι συμπαίκτες σου ή τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά από τους στόχους που είχατε βάλει στην αρχή της χρονιάς;

«Στην αρχή όπως σου είπα δεν ξεκινήσαμε τόσο καλά και δυνατά. Μπορούσαμε και θέλαμε να κάνουμε καλύτερο ξεκίνημα. Ωστόσο έχουμε βελτιωθεί και πιστεύω πως ακόμα έχουμε να δώσουμε ακόμα περισσότερα. Σύντομα θα φτάσουμε το 100% της απόδοσής μας και η ομάδα θα είναι όπως θέλουμε».

Βλέποντας τη βαθμολογία, ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό;

«Για να βλέπουμε τόσες εκπλήξεις, δυσάρεστες αλλά και ευχάριστες, σημαίνει ότι κάτι γίνεται... Κάτι δεν πάει καλά. Οι βαθμολογικές διαφορές ανάμεσα σε ομάδες όπως για παράδειγμα της ΑΕΚ με τους υπόλοιπους, κάτι σημαίνουν. Σίγουρα στην ΑΕΚ υπάρχει πρόβλημα. Το ίδιο ισχύει όμως γενικότερα για το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και για την Ελλάδα. Η οικονομική κρίση έκανε τεράστια ζημιά και ο βαθμολογικός πίνακας το επιβεβαιώνει με τον χειρότερο τρόπο για κάποιες ομάδες. Η οικονομική κρίση έχει διαμορφώσει φέτος τη βαθμολογία και όχι οι ικανότητες των ομάδων. Κανένας σύλλογος δεν μπορεί πλέον να εξελιχθεί όπως θα ήθελε και όπως αρμόζει στην ιστορία του».

Φέτος ο ΠΑΟΚ είναι μία από τις ομάδες που έχει στραφεί σε Έλληνες παίκτες. Θεωρείς πως η κίνηση αυτή άργησε να γίνει τόσο από την ομάδα σου όσο και από άλλες ομάδες στη Σούπερ Λίγκα;

«Να ναι καλά η οικονομική κρίση! Έπρεπε φτάσουμε σε αυτό το σημείο για να στραφούν οι ομάδες στους Έλληνες παίκτες. Αλλιώς ακόμα θα περιμέναμε. Θεωρώ πως η κίνηση αυτή έπρεπε να γίνει πολύ νωρίτερα. Στο εξωτερικό δηλαδή είναι βλάκες που στηρίζονται σε μικρούς παίκτες; Βλέπουμε όλοι τι γίνεται στην Ιταλία και τη Γερμανία. Εδώ γιατί να μην γίνει κάτι ανάλογο;»

Αυτή τη στιγμή είστε μόνοι δεύτεροι στη βαθμολογία. Θεωρείς πως μπορείτε να διατηρήσετε αυτό το τέμπο μέχρι τέλους και να τερματίσετε δεύτεροι;

«Είναι εφικτός στόχος αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει. Εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από μας. Αν μπορέσουμε να ανεβάσουμε λίγο ακόμα την απόδοσή μας και να πάρουμε μία διαφορά ασφαλείας από νωρίς από τους συνδιεκδικητές μας, τότε θα τα καταφέρουμε. Θέλουμε να μείνουμε όσο γίνεται πιο κοντά στον Ολυμπιακό. Δεν σκεφτόμαστε τίποτα λιγότερο από το Τσάμπιονς Λιγκ».

Υπάρχει κάποια ομάδα που πιστεύεις ότι μπορεί να μπει... σφήνα για μία θέση που οδηγεί στην Ευρώπη και να σας κάνει ζημιά για την είσοδο στο Τσάμπιονς Λίγκ;

«Ο Παναθηναϊκός αν και βρίσκεται πίσω βαθμολογικά, έχει δείξει να ανακάμπτει σημαντικά. Αν και η ομάδα ξεκίνησε με μείον δύο βαθμούς, δείχνει πλέον να μπαίνει για τα καλά στο παιχνίδι. Είναι όμως όλα ανοιχτά».

Είστε μία από τις λίγες ομάδες που δεν έχει γνωρίσει ήττα στην έδρα της. Φέτος μάλλον η Τούμπα ξανάγινε φρούριο... Που πιστεύεις ότι οφείλεται αυτό;

«Είναι ένα σημαντικό στοιχείο το οποίο πρέπει να κρατήσουμε και να εκμεταλλευτούμε. Φέτος πράγματα η Τούμπα δείχνει ένα άλλο πρόσωπο. Ίσως να φταίει το γεγονός ότι φέτος ο ΠΑΟΚ είναι σε μία μεταβατική περίοδο, ο κόσμος μας στηρίζει και δείχνει υπομονή και όλο αυτό μέχρι στιγμής εξελίσσεται θετικά για μας. Το αήττητο στην έδρας μας, μας δίνει δύναμη και κουράγιο για τη συνέχεια ενώ αποτελεί και κίνητρο για να έχουμε ακόμα καλύτερη απόδοση. Μακάρι να το διατηρήσουμε μέχρι τέλους. Γιατί όχι;».

Θέλω να μου κάνεις ένα σχόλιο για τον Γιώργο Δώνη, έναν προπονητή που φαίνεται να έχει βρει από την πρώτη μέρα τα κουμπιά σας.

«Από την περίοδο της προετοιμασίας ακόμα ο Γιώργος Δώνης έδειξε να γνωρίζει την ομάδα. Αν και ο ΠΑΟΚ ήταν γι΄ αυτόν ένα νέο ξεκίνημα, δεν φοβήθηκε, δούλεψε σκληρά μαζί μας και μέχρι στιγμής δικαιωνόμαστε όλοι. Εμείς ξέραμε τι προπονητής είναι από το πέρασμά του σε Λάρισα και Ατρόμητο και θέλαμε την ίδια καλή δουλειά να κάνουμε και εμείς μαζί του στον ΠΑΟΚ. Το ότι είμαστε στη δεύτερη θέση αποδεικνύει πολλά».

Στον Ηρακλή, στον Ολυμπιακό Βόλου αλλά και εδώ στον ΠΑΟΚ έχεις δουλέψει με πολλούς προπονητές. Προτιμάς τους Έλληνες ή τους ξένους; Με ποιους έχεις καλύτερη συνεργασία;

«Θεωρώ πως ένας προπονητής από την ίδια χώρα με σένα είναι πάντα καλύτερος. Υπάρχει καλύτερη συνεννόηση και μεγαλύτερη αμεσότητα. Ωστόσο δεν μειώνω σε καμία περίπτωση τις γνώσεις και την εμπειρία ενός ξένου προπονητή, από τον οποίον ένας παίκτης μπορεί να μάθει πολλά, λόγω του ότι θα έχει περισσότερες εικόνες από ευρωπαϊκά πρωταθλήματα».

Επόμενο παιχνίδι σας είναι με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα. Τι να περιμένουμε;

«Δυστυχώς ο αγωνιστικός χώρος στα Γιάννινα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα κόντρα στον ΠΑΣ. Ειδικά αν ο καιρός είναι όπως το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε και βρέχει, τότε σίγουρα το ματς θα είναι από τα δυσκολότερα φέτος. Τα πάντα θα κριθούν στη δύναμη και στις προσωπικές μονομαχίες. Όποιος κάνει τα λιγότερα λάθη θα πάρει και τη νίκη».

ΜΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ

ΠΑΟΚ... κόσμος

Διαιτητές... σεβασμός στους κανονισμούς

Βρύζας... πρόεδρος

Εθνική.... όνειρο

Ομάδα... Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Παίκτης... Πάολο Μαλντίνι

Προπονητής... Ζοσέ Μουρίνιο
paokrevolution
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ