2012-12-09 12:42:48
Φωτογραφία για ''Λύγισε'' τον Λεβαδειακό ο ΠΑΟΚ με γκολάρα του Λίνο
Αγχώδη νίκη επί του Λεβαδειακού με 1-0 πέτυχε ο ΠΑΟΚ, με όμορφο φάουλ του Λίνο, που ήταν ο καλύτερος παίκτης του.

Αυτή τη φορά είχε τη λύση για το γκολ. Δυσκολεύτηκε να βρει εστία, από ένα χρονικό σημείο και μετά ο φόβος μίας ακόμη απώλειας βαθμών άρχισε να πλανάται πάνω από την Τούμπα, ωστόσο βρήκε τη λύση από τα πόδια του καλύτερου παίκτη του, του Άλβες Λίνο.

Ο Βραζιλιάνος ήταν σχεδόν η μοναδική... μηχανή παραγωγής φάσεων για τον ΠΑΟΚ κόντρα στο Λεβαδειακό, αφού από δικές του σέντρες προήλθαν οι πιο απειλητικές στιγμές των γηπεδούχων, μέχρι να έρθει το 69΄ που με απευθείας εκτέλεση φάουλ έλυσε το γόρδιο δεσμό.

Ο Βραζιλιάνος χρειάστηκε και τη βοήθεια του Λόρενς που με την είσοδό του έδωσε στον ΠΑΟΚ την ατομική ενέργεια που τόσο του έλειπε και κέρδισε το φάουλ έξω από την περιοχή.

Αν υπάρχει άλλο κέρδος από το παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ ήταν ότι δεν κινδύνεψε καθόλου αμυντικά, έχοντας, μάλιστα, δύο πιτσιρικάδες στη γραμμή άμυνας (Κωνσταντινίδη, Ιντζίδη) που τα πήγαν μία χαρά, χωρίς να έχουν δίπλα τους ένα αμυντικό εμπιστοσύνης, αφού ο Κουμάλο ως συνήθως προβλημάτισε.


Ο ΠΑΟΚ παραμένει στη δεύτερη θέση, αλλά είναι προφανές ότι περιμένει Κατσουράνη και τις υπόλοιπες μεταγραφές του Γενάρη για να αισθάνεται φαβορί για τη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Στάδιο Τούμπας

Διαιτητής: Μιχάλης Βοσκάκης

ΠΑΟΚ (Δώνης): Χακόμπο, Κωνσταντινίδης, Κουμαλό, Ιντζίδης, Λίνο (81΄ Σταφυλίδης), Λάζαρ, Κάτσε, Ρομπέρ (58΄ Λόρενς), Φωτάκης, Σαλπιγγίδης (86΄ Πόποβιτς), Αθανασιάδης

Λεβαδειακός (Παράσχος): Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Χοσέμι, Γεωργίου, Μεντί, Ζησόπουλος, Κόρμπος, Ακόστα (83' Μαχαίρας), Πόι (53' Ρομέου), Ροτζέριο, Βασιλείου (79' Μίλιεβιτς)

Κίτρινες κάρτες: 18' Κάτσε, 37' Φωτάκης / 60' Μεντί

Γκολ:  68' Λίνο

Ανασκόπηση αγώνα

Ο Λεβαδειακός μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με στόχο να αιφνιαδιάσει τον ΠΑΟΚ. Και το πέτυχε, αφού στα πρώτα λεπτά πατούσε καλύτερα στο γήπεδο και μάλιστα δημιούργησε την πρώτη ευκαιρία του ματς, όταν σουτ του Πόι στο 5' πέρασε μόλις άουτ. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να έχουν την κατοχή, ο ΠΑΟΚ ήταν, κυρίως, σε θέση άμυνας και στο 11' η μπάλα έφτασε στον Ροτζέριο Μάρτινς μέσα στην περιοχή, αλλά ο άσος του Λεβαδειακού δεν έκανε καλό κοντρόλ και η φάση ολοκληρώθηκε χωρίς να ανησυχήσει ο Χακόμπο.

Κεφάτος ο Λίνο

Μετά το δεκάλεπτο οι φωνές του Δώνη για περισσότερη κίνηση και μεγαλύτερη ταχύτητα έπιασαν τόπο και ο ΠΑΟΚ κέρδισε χώρο στο χορτάρι της Τούμπας. Στο 20' ήρθε και η πρώτη καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ, όταν ο Λίνο σέντραρε, ο Φωτάκης πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας, όμως, δεν την βρήκε όπως θα ήθελε και πέρασε έξω. Από εκείνο σημείο και μετά ο "Δικέφαλος" άρχισε να κλείνει τον Λεβαδειακό στα καρέ του και στο 29' ο Κάτσε σούταρε αναγκάζοντας τον Κυριακίδη σε δύσκολη απόκρουση. 

Στο 34' ήρθε ακόμη μία σέντρα "ξυράφι" του Λίνο, αλλά ο Κυριακίδης πρόλαβε να διώξει πριν ο Σαλπιγγίδης γίνει επικίνδυνος, ενώ στο 39' και πάλι μετά από σέντρα του Βραζιλιάνου μπακ, ο Σαλπιγγίδης έπιασε κεφαλιά από πλάγια θέση, η μπάλα πέρασε παράλληλα από την εστία του Κυριακίδη και έφυγε άουτ. Η τελευταία φάση του πρώτου μέρους ήρθε έπειτα από σέντρα του Λάζαρ και αποτυχημένη προσπάθεια για κεφαλιά από πλεονεκτική θέση από τους Κουμάλο και Σαλπιγγίδη.

Ο Λίνο είχε το "κλειδί"

Η πρώτη καλή ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο άνηκε στον ΠΑΟΚ. Ο Κωνσταντινίδης σέντραρε, ο Σαλπιγγίδης έβγαλε τον  Αθανασιάδη τετ α τετ, ο επιθετικός του ΠΑΟΚ σούταρε, αλλά ο Κυριακίδης του είπε όχι κρατώντας το 0-0. Ο Γιώργος Δώνης βλέποντας τον χρόνο να περνάει και τον "Δικέφαλο" να μην μπορεί να παραβιάσει την αντίπαλη εστία πέρασε στο παιχνίδι τον Λόρενς. Στο 63' πάντως μετά από σύγχυση στην περιοχή του ΠΑΟΚ και κεφαλιά του Μεντί ο Φωτάκης έδιωξε πάνω στην γραμμή και έσωσε τον ΠΑΟΚ.

Ο κορυφαίος, ωστόσο, του ΠΑΟΚ μέχρι εκείνη την στιγμή στο ματς, ο Λίνο με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 69' έλυσε τον γόρδιο δεσμό και άνοιξε το σκορ, ενώ στο 71' ο Κωνσταντινίδης πάσαρε στον Φωτάκη μέσα στην περιοχή, όμως, το σουτ του Μεσσήνιου μέσου πέρασε μόλις άουτ. Στο υπόλοιπο του ματς ο ΠΑΟΚ ήλεγξε τον ρυθμό, δεν απείλησε, αλλά ούτε και ανησύχησε ουσιαστικά κατακτώντας τους τρεις πολύτιμους βαθμούς.

Ο MVP της αναμέτρησης

Ο Λίνο μπορεί να τα έκανε όλα, αλλά αν δεν έμπαινε στο παιχνίδι ο Λόρενς, δύσκολα θα του δινόταν η ευκαιρία να εκτελέσει φάουλ από τόσο καλό σημείο.

Ο αδύναμος κρίκος

Ο Ρομπέρ που με τα συνεχή λάθη του έκανε τον κόσμο στην κερκίδα να δυσφορήσει, κάτι που σπάνια συμβαίνει φέτος στην Τούμπα.

Στατιστικά Αγώνα1Γκολ00Ασίστ09Τελικές Προσπάθειες44Σουτ εντός μεγάλης περιοχής15Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής20Κεφαλιές11Αποκρούσεις39Επεμβάσεις2025Κλεψίματα1715Φάουλ150Οφσάιντ18Κόρνερ144Λάθη558/36 Γεμίσματα0/7

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ