2012-12-06 20:15:06
Φωτογραφία για Ένας Κύπριος στο Water Cube του Πεκίνου
Ένας καλλιτέχνης από την Κύπρο έχει επιλεγεί για συμμετοχή σε διεθνή έκθεση που θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο στο Water Cube στο Πεκίνο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες με συνεργασία Λονδίνου-Πεκίνου που ήταν οι δύο τελευταίες οργανώτριες.

Πρόκειται για τον καλλιτέχνη Αντρέα Τόμπλιν με το έργο "Άσπρη Πόλη".

Ο καλλιτέχνης, μετά από πρόσκληση του Επιμελητή και Αντιπροέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τεχνών Λονδίνου 2012, κ.Vinzenzo Sanfo, πρότειναν ένα έργο στην επιτροπή επιλογής. 

Στηρίζονται από την Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων Λονδίνου, τον Διεθνή Σύνδεσμο Πολιτισμού Κίνας και τον Σύνδεσμο καλλιτεχνών Κίνας. 

Ο σκοπός αυτής της έκθεσης είναι να εξυψώσει το πνεύμα και τη πνευματική γέφυρα που ενώνει το Λονδίνο με το Πεκίνο, μέσα από διαφορετικά έργα τέχνης, διαφορετικούς πολιτισμούς και διαφορετικές τεχνοτροπίες. 


Η έκθεση θα περιλαμβάνει γύρω στα 100 έργα σύγχρονης τέχνης, υψηλής αισθητικής και τεχνικής αρτιότητας, δημιουργίες καλλιτεχνών απ' όλο τον κόσμο. Τα εγκαίνια της έκθεσης είναι 7 του Δεκέμβρη 2012.  Μετά το τέλος της έκθεσης, τα έργα θα παραμείνουν σε μόνιμη έκθεση στο Water Cube του Πεκίνου. 

Όλοι οι καλλιτέχνες που συμμετείχαν στην έκθεση θα τους απονεμηθεί βραβείο στην τελετή έναρξης. 

Η έμπνευση για το έργο ‘Άσπρη Πόλη/ White City’ προέρχεται από το ποίημα που προκαλεί την σκέψη, White City του Festus Claudius McKay, που είχε ρόλο-κλειδί στην «Αναγέννηση του Χάρλεμ», μια περίφημη λογοτεχνική κίνηση την δεκαετία του 1920.

Ο Andreas Tomblin αποφοίτησε από το Leicester Polytechnic UΚ με 1st class BA Hons degree στις Γραφικές Τέχνες (με ειδικότητα Illustration) και εν συνεχεία από το De Montfort University UK, όπου πήρε MA στο Design & Manufacture.

Έχει εκθέσει δουλειά του σε γκαλερί στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Κύπρο και επίσης έχει κάνει εικονογράφηση και γραφικά στη Βρετανία και άλλες χώρες. 

Δουλειά του στην εικονογράφηση έχει παρουσιαστεί στο Graphics International Magazine, στο The AOI Creative Review Illustrators annual και το 2009 ακαδημαϊκή εργασία του επιλέγηκε και δημοσιεύτηκε στο βιβλίο των Steve Heller και Lita Talarico ‘Design School Confidential’.

Δίδαξε σε διάφορα πανεπιστήμια στο Ηνωμένο Βασίλειο και από το 2003 διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στο τμήμα Design and Multimedia.

philenews.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ