2012-12-06 19:25:29
Φωτογραφία για Το Euro 2020 σε 12-13 πόλεις της Ευρώπης!
Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2020 θα λάβει χώρα σε πολλές πόλεις της "γηραιάς ηπείρου", ανακοίνωσε επίσημα η UEFA. Πρόταση από την αγγλική ομοσπονδία να γίνει στο "Γουέμπλεϊ" ο τελικός.

Μετά από συνεδρίαση που διεξήχθη στη Λωζάννη την Πέμπτη, ο γενικός γραμματέας της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Τζάνι Ινφαντίνο, ανακοίνωσε επίσημα αυτό που συζητείτο εδώ και αρκετούς μήνες, δηλαδή την διοργάνωση της τελικής φάσης του Euro 2020 όχι σε μία ή δυο χώρες όπως όλες τις προηγούμενες φορές αλλά σε πολλές πόλεις σε όλη την Ευρώπη.

Το όραμα του Μισέλ Πλατινί, το οποίο δεν είχε την υποστήριξη της FIFA, αναμένεται λοιπόν να πάρει σάρκα και οστά σε λιγότερο από οκτώ χρόνια από τώρα, και όπως όλα δείχνουν οι αγώνες της τελικής φάσης του Euro 2020 θα διεξαχθούν σε 12 με 13 διαφορετικές ευρωπαϊκές πόλεις.

Το 2020 δεν είναι μάλιστα μία τυχαία χρονιά, καθώς τότε θα συμπληρωθούν 60 χρόνια από το πρώτο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που είχε γίνει στη Γαλλία.


Με τη διαφορά βέβαια πως τότε η τελική φάση είχε φιλοξενηθεί σε δύο πόλεις (Παρκ Ντε Πρενς-Παρίσι, Βελοντρόμ-Μασσαλία) με τη συμμετοχή τεσσάρων μόλις ομάδων (Σοβιετική Ένωση, Γιουγκοσλαβία, Τσεχοσλοβακία και Γαλλία).

Σε περίπτωση που το Λονδίνο είναι μία από τις πόλεις που πάρουν το "OK" για να φιλοξενήσουν αγώνες, η αγγλική FA ξεκαθάρισε πως θα θέσει υποψηφιότητα για να φιλοξενηθεί στο "Γουέμπλεϊ" ο μεγάλος τελικός, ενώ η μοναδική χώρα που ήταν κάτα της διοργάνωσης του Euro σε πολλές πόλεις ήταν η Τουρκία (είχε θέσει υποψηφιότητα για να διοργανώσει είτε μόνη της είτε με άλλη χώρα το τουρνουά).

"To Εuro για την Eυρώπη" ("EURO for Europe") λοιπόν, όπως είναι το σύνθημα της UEFA για τη συγκεκριμένη διοργάνωση Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ