2012-12-06 14:05:24
Φωτογραφία για Συγκέντρωση και πορεία της μαθητικής νεολαίας στα Τρίκαλα για τον Αλέξη
Τέσσερα χρόνια μετά τη δολοφονία του 15χρονου τότε Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια από το υπηρεσιακό περίστροφο ειδικού φρουρού, οι μνήμες της 6ης Δεκεμβρίου του 2008 είναι ακόμη «ζωντανές» στα Τρίκαλα.

Τέσσερα χρόνια μετά, η μαθητική νεολαία στα Τρίκαλα θυμάται και διεκδικεί χωρίς κομματικές επιταγές και πραγματοποίησε σήμερα το πρωί συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης των Τρικάλων και στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία στους κεντρικούς δρόμους αυθόρμητα, διεκδικώντας το αυτονόητο όπως το δικαίωμα στη ζωή και το δικαίωμα να είσαι νέος και να διεκδικείς τα όνειρα και τις ελπίδες σου.

Η ειρηνική πορεία της ανεξάρτητης πρωτοβουλίας μαθητών Τρικάλων, όπως κατέγραψε το trikalanews.gr , πέρασε από τον πεζόδρομο της Ασκληπιού σταμάτησε μπροστά από το Δημαρχιακό Μέγαρο της πόλης, για περίπου 5 λεπτά, στην συνέχεια πήγαν στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων ενώ κατέληξαν στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού.

Καθ` όλη την διάρκεια της πορείας των μαθητών ακούγονταν συνθήματα όπως «ψωμί παιδεία ελευθερία η χούντα δεν τελείωσε το ‘73» και υβριστικά συνθήματα κατά Αστυνομικών και Δημοσιογράφων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων είχε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και η ισχυρή παρουσία των Αστυνομικών δεν επέτρεψε να δημιουργηθεί το παραμικρό παρατράγουδο στο μαθητικό συλλαλητήριο.

trikalanews.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ