2012-12-06 14:00:28
Φωτογραφία για Ξάνθη: ΤΡΑΓΩΔΙΑ - Κάηκε το σπίτι τους και έμειναν στον δρόμο!
Ένα ανθρωπινό δράμα μιας τετραμελούς οικογένειας στην πόλη της Ξάνθης ήρθε στο φως της δημοσιότητας, καταδεικνύοντας με τον πλέον παραστατικό τρόπο το γεγονός πως ο εθελοντισμός και οι δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης έρχονται να καλύψουν το τεράστιο κενό της κοινωνικής πολιτικής και της δημοσιονομικής αναλγησίας.

Η μοίρα χτύπησε χωρίς έλεος την τετραμελή οικογένεια από την Εκτενεπόλ Ξάνθης όταν τυλίχθηκε στις φλόγες το σπίτι τους, αφήνοντάς τους χωρίς στέγη. Το σοκ και η οικονομική καταστροφή της οικογένειας ήταν αρκετά για να αλλάξουν πλήρως της καθημερινότητα των μελών της, ο αγώνας για επιβίωση των οποίων έγινε πιο δύσκολος από ποτέ.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση εθελοντικών οργανώσεων και συλλόγων της περιοχής που ανέλαβαν τη σίτιση της τετραμελούς οικογένειας, προσφέροντας παράλληλα δουλεία και εκπαίδευση στα μέλη αυτής. Παράλληλα ξεκίνησαν πρωτοβουλίες για την αντικατάσταση, σε πρώτη φάση, των κατεστραμμένων από τις φλόγες κουφωμάτων της οικίας της οικογένειας, με το Γηροκομείο της πόλης να προσφέρει το καθημερινό γεύμα στα μέλη της.

thrakitoday.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Θύματα Ειρήνης
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Θύματα Ειρήνης
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ