2012-12-05 23:42:08
Φωτογραφία για Η Αθήνα χειρότερη πόλη της Δυτικής Ευρώπης σε ποιότητα ζωής!
Tην τελευταία θέση σε ποιότητα ζωής σε όλη τη δυτική Ευρώπη καταλαμβάνει η Αθήνα. Παγκόσμια έρευνα της εταιρείας συμβούλων Mercer για το 2012 κατατάσσει την ελληνική πρωτεύουσα ιδιαίτερα χαμηλά σε σχέση με όλες τις άλλες μεγάλες πόλεις των αναπτυγμένων ευρωπαϊκών κρατών και στην 83η θέση μεταξύ 221 πόλεων σε όλο τον κόσμο.

Η Mercer διεξάγει την ετήσια έρευνά της λαμβάνοντας υπόψη τριάντα εννιά παράγοντες αξιολόγησης των πόλεων, όπως η πολιτική σταθερότητα, η υγειονομική περίθαλψη, η παιδεία, η εγκληματικότητα, η ψυχαγωγία και τα δίκτυα μαζικής μεταφοράς. Με βάση τα κριτήρια αυτά, η Αθήνα βρίσκεται πολύ μακριά από τις πόλεις με υψηλό επίπεδο ποιότητας ζωής, υπολειπόμενη ακόμη και πόλεων της πρώην ανατολικής Ευρώπης. Συγκεκριμένα, σε σημαντικά υψηλότερες θέσεις από την Αθήνα συναντάμε την Πράγα (69η θέση στον κόσμο), τη Βουδαπέστη, (74η), τη Λουμπλιάνα της Σλοβενίας (75η) και το Βίλνιους της Λιθουανίας (79η). Σε ό,τι αφορά τη δυτική Ευρώπη, η δεύτερη χειρότερη πρωτεύουσα μετά την Αθήνα είναι το Μπέλφαστ της βόρειας Ιρλανδίας (64η θέση), ενώ την τελευταία θέση σε ολόκληρη τη Γηραιά Ηπειρο καταλαμβάνει η Τιφλίδα της Γεωργίας (213η θέση παγκοσμίως).


Στον αντίποδα, η πόλη με την καλύτερη ποιότητα ζωής στον κόσμο είναι η Βιέννη. Η αυστριακή πρωτεύουσα διατηρεί για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά την πρωτιά στη λίστα της Mercer, καθώς συνδυάζει την έντονη πολιτιστική ζωή με αποτελεσματική υγειονομική περίθαλψη, λογικές τιμές ενοικίων, πολυτελή αρχιτεκτονική και αξιόπιστο σύστημα μέσων μαζικής μεταφοράς.

Στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης βρίσκεται η Ζυρίχη της Ελβετίας, ενώ την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν το Οκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, το Μόναχο της Γερμανίας, το Βανκούβερ του Καναδά, το Ντίσελντορφ και η Φρανκφούρτη της Γερμανίας, η Γενεύη της Ελβετίας, η Κοπεγχάγη της Δανίας και η Βέρνη επίσης της Ελβετίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ευρωπαϊκές πόλεις καταλαμβάνουν συνολικά δεκαπέντε από τις είκοσι πέντε πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ οι δεκαπέντε από τις είκοσι τελευταίες θέσεις αφορούν πόλεις της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής. Στην τελευταία θέση της λίστας βρίσκεται η πρωτεύουσα του Ιράκ, Βαγδάτη.
ESPRESSO
online-pressblog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ