2012-12-05 19:59:04
Φωτογραφία για Θεσσαλονίκη: Συμβολικό αποκλεισμό των περιφερειακών διευθύνσεων του ΟΑΕΕ και του ΕΟΠΥΥ πραγματοποίησαν οι επαγγελματοβιοτέχνες
Σε συμβολικό αποκλεισμό των περιφερειακών διευθύνσεων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) στη Θεσσαλονίκη και των τοπικών γραφείων του ΕΟΠΥΥ, προχώρησαν το πρωί μέλη βιοτεχνικών σωματείων, εκπαιδευτών οδήγησης και ιδιοκτητών ταξί της Βόρειας Ελλάδας, αντιδρώντας στα νέα μέτρα που ψηφίστηκαν, τα οποία, όπως υποστηρίζουν, «θα εξοντώσουν μαζικά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, θα οδηγήσουν την ανεργία σε επίπεδα μη αναστρέψιμα και θα εκθεμελιώσουν μια για πάντα τον παραγωγικό ιστό της χώρας».

Με την ευκαιρία της κινητοποίησης, οι παρευρισκόμενοι κοινοποίησαν υπόμνημα, που απέστειλαν στους υπουργούς Εργασίας-Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας-Υγείας, στο οποίο καταθέτουν δέσμη αιτημάτων, υποστηρίζοντας -μεταξύ άλλων- ότι το σημαντικότερο πρόβλημα του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) είναι η υποχρηματοδότηση.

«Επιβλήθηκε μείωση 500 εκατ
. ευρώ, που ισοδυναμεί με πτώση στο 0,4% του ΑΕΠ περίπου. Αντίστοιχα, τα έσοδα του Οργανισμού από ασφαλιστικές εισφορές βαίνουν διαρκώς μειούμενα λόγω μείωσης αποδοχών-συντάξεων, αύξησης ανεργίας και κλεισίματος επιχειρήσεων. Η αδυναμία πληρωμής εισφορών προς ΟΑΕΕ λόγω δυσπραγίας, φέρνει σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση τον ασφαλισμένο, καθώς αμέσως διακόπτεται η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και δυσχεραίνεται η δυνατότητα συνταξιοδότησης», υπογραμμίζεται στο υπόμνημα, το οποίο υπογράφουν οι εξής φορείς: Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης, Ενιαία Ομοσπονδία Βιοτεχνών Επισκευαστών Αυτοκινήτων Μηχανημάτων Μοτοσικλετών, Ομοσπονδία Βιοτεχνών Επισκευαστών Αυτοκινήτων Μηχανημάτων και Μοτοποδηλάτων Ελλάδος, Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Οδήγησης και Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί Θεσσαλονίκης «Ο Ερμής».

Οι φορείς ζητούν:

-Κατάργηση των διατάξεων για την περικοπή της 13ης και 14ης σύνταξης.

-Εξασφάλιση θεσμοθετημένης χρηματοδότησης, ως ποσοστού του ΑΕΠ, για τον ΟΑΕΕ.

-«Πάγωμα» (κεφαλαιοποίηση) των παλαιών οφειλών για το 2012-2014 και δυνατότητα θεώρησης των επαγγελματιών/βιοτεχνών ώς ασφαλιστικά ενήμερων με την καταβολή τουλάχιστον μίας (1) εισφοράς ανά εξάμηνο.

-Μείωση ασφαλιστικών εισφορών κατά 20%.

-Αποποινικοποίηση χρεών προς τον ΟΑΕΕ.

-Κατάργηση της νέας αύξησης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης.

-Άμεση ενεργοποίηση του Λογαριασμού Ασφάλισης Ανεργίας για αυτοτελώς και ανεξάρτητα απασχολούμενους και αποσύνδεση του επιδόματος ανεργίας από τις οφειλές προς το δημόσιο/ασφαλιστικά ταμεία.

-Επαναφορά της κρατικής επιχορήγησης του ΕΟΠΥΥ στο 0,6% του ΑΕΠ.

-Ανάληψη των προ της σύστασης ΕΟΠΥΥ χρεών των ασφαλιστικών ταμείων προς τους παρόχους υγείας, από τον κρατικό προϋπολογισμό.

-Άμεση μεταφορά στον ΕΟΠΥΥ των προσόδων κινητής και ακίνητης περιουσίας των κλάδων υγείας των ενταγμένων ταμείων.

agelioforos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ