2012-12-05 13:33:14
Φωτογραφία για Πάτρα: Απάντηση Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου στη Λαϊκή Συσπείρωση
Από το γραφείο του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, ανακοινώθηκαν τα ακόλουθα, σχετικά με τα αναφερόμενα σε ανακοίνωση της δημοτικής Παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Πελετίδης γνωρίζει και πολύ καλά μάλιστα τι ισχύει, σύμφωνα με το κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και τη σχετική Νομοθεσία, τόσο για την σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και την εισαγωγή θεμάτων προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Όμως, κατά την πάγια τακτική του, αποστέλλει ανυπόγραφα e-mails, ζητώντας είτε τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου είτε την εισαγωγή θεμάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο, παράλληλα δε, με δελτία τύπου, ανακοινώνει, προφανώς για τους δικούς του λόγους, τα αιτήματα που υπέβαλε, αποκρύπτοντας όμως ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία δεν επιτρέπεται να γίνουν αποδεκτά.

Αμέσως μόλις, την 29η Νοεμβρίου 2012 το πρωί, ελήφθησαν στο γραφείο του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, για μια ακόμη φορά ανυπόγραφα e-mails με ασαφή αιτήματα, με φερόμενο αποστολέα την δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση», ακολουθήθηκε ακριβώς η προβλεπόμενη διαδικασία (Πρωτόκολλο, χαρακτηρισμός κ.λ.π.) και ενημερώθηκε με κατεπείγον έγγραφο ο κ
. Πελετίδης, το οποίο μάλιστα ενυπόγραφα παρέλαβε, για την διαδικασία που, σύμφωνα με τον νόμο, πρέπει να ακολουθήσει, αν πραγματικά επιθυμεί να ικανοποιηθούν τα αιτήματά του. Από που συμπεραίνει και μάλιστα με βεβαιότητα, όπως αναφέρει στο δελτίο τύπου κατηγορώντας τον Πρόεδρο, ότι τάχα δεν δέχθηκε να πρωτοκολλήσει τα έγγραφα της Λαϊκής Συσπείρωσης, δεν το γνωρίζουμε. Αυτή του όμως η ενέργεια, αν μη τι άλλο, δείχνει τουλάχιστον επιπολαιότητα και ακόμη χειρότερα ότι δεν διστάζει, αναίτια, να πετάει λάσπη και να θίγει ανθρώπους και θεσμούς.

Στα συγκεκριμένα e-mails αναφέρονται ως συνυπογράφοντες Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι οποίοι δημόσια ενημέρωσαν τον Πρόεδρο ότι όχι μόνο δεν υπέγραψαν, ότι όχι μόνο δεν συμφώνησαν, αλλά ότι ούτε καν γνώριζαν το θέμα.

Στο έγγραφο που εστάλει στον κ. Πελετίδη αναφέρονται επακριβώς τα εξής:

«Κύριε Πελετίδη,

προς αποφυγή παρεξηγήσεων παρακαλούμε:

1. Τις επιστολές που στείλατε ηλεκτρονικά, να τις καταθέσετε στο Τμήμα Δημοτικού Συμβουλίου υπογεγραμμένες και από τους Δημοτικούς Συμβούλους.

2. Να μας διευκρινίσετε επακριβώς, ποια θέματα Παρατάξεων και Δημοτικών Συμβούλων, θέλετε να ενταχθούν στην ημερήσια διάταξη.»

Παρ' όλα αυτά, ο κ. Πελετίδης όχι μόνο δεν ακολούθησε τα προβλεπόμενα από τον κανονισμό λειτουργίας και το Νόμο, αλλά εξακολουθεί να αποστέλλει νέα ανυπόγραφα έγγραφα, με FAX, με ίδια αιτήματα, τα οποία επαναλαμβάνουμε γνωρίζει καλά ότι είναι αδύνατον να ικανοποιηθούν.

Θεωρούμε δε βέβαιο ότι αν ο Πρόεδρος ικανοποιούσε παρεμφερές αίτημα άλλης δημοτικής παράταξης ή μεμονωμένου Δημοτικού Συμβούλου, ο ίδιος πρώτος θα κατάγγειλε, και δικαιολογημένα, τον Πρόεδρο για παράβαση του κανονισμού και της νομοθεσίας.

Αν παρ' όλα αυτά πιστεύει ότι έχει δίκιο, του δίνει το δικαίωμα ο κανονισμός και η νομοθεσία να συγκαλέσει ο ίδιος το Δημοτικό Συμβούλιο, φυσικά τηρώντας τη σχετική νομοθεσία, με τα θέματα που επιθυμεί. Ας το κάνει.

Αν ακολουθώντας την παραπάνω περιγραφόμενη τακτική πιστεύει ότι βοηθάει την εύρυθμη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι προφανές ότι κάνει μεγάλο λάθος.

Αν ήθελε πραγματικά να συμβάλει στην αντιμετώπιση της, όπως αναφέρει, «απραξία και την δυσλειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου», καλό θα ήταν να μην προσπαθεί, με ανακριβείς (επιεικής χαρακτηρισμός) ανακοινώσεις του, να κάνει το άσπρο μαύρο, και να εμφανίζεται ως όψιμος προστάτης της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου ξεχνώντας ποιος έβγαζε πύρινους λόγους μπροστά στην κατειλημμένη πόρτα του χώρου συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, «παρακωλύοντας συνειδητά» και απαγορεύοντας στην πράξη την λειτουργία του.

Αυτό όμως που σίγουρα πρέπει να ενδιαφέρει όλους μας και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο, είναι να τηρούνται επακριβώς όλα όσα προβλέπονται από την νομοθεσία σχετικά με την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, έστω και αν σε μερικούς αυτό δε αρέσει.

Για τα υπόλοιπα που θρασύτατα αναφέρονται στην ανακοίνωση της δημοτικής Παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», και ιδιαίτερα με το ποιος είναι σοβαρός ή όχι, ποιος είναι κατάλληλος ή όχι και το ποιος πρέπει να αποσυρθεί ή όχι, ας έχει την μεγαλοψυχία να επιτρέψει να το κρίνουν και να το αποφασίσουν οι Δημότες μας και όχι ο κ. Πελετίδης. Ελπίζουμε τουλάχιστον σ’ αυτό να συμφωνεί.

Ελπίζουμε ακόμη να έχει την λεβεντιά να ζητήσει, για δεύτερη φορά, δημόσια συγνώμη, όπως δημόσια απηύθυνε άδικες και απαράδεκτες κατηγορίες.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ