2012-12-05 12:46:02
Φωτογραφία για «Πλεονάσματα πόρων» εμφανίζουν τα νοσοκομεία της Θεσσαλίας
Ανακοίνωση σχετικά με τα οικονομικά των νοσηλευτικών ιδρυμάτων που είναι στην ευθύνη της, εξέδωσε η 5η ΔΥΠΕ Συγκεκριμένα αναφέρει: «Την περασμένη Πέμπτη το Υπουργείο Οικονομικών έδωσε στην δημοσιότητα τον επίσημο πίνακα ληξιπρόθεσμων οφειλών διαφόρων φορέων του Δημοσίου.

Σε ότι αφορά τα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα, είναι κοινά παραδεκτό ότι η οικονομική βιωσιμότητα τους και η εξόφληση των υποχρεώσεων προς τους προμηθευτές τους εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά από την είσπραξη νοσηλίων από τα διάφορα ασφαλιστικά ταμεία, στα οποία ασφαλώς κορυφαία θέση κατέχει ο νεοσύστατος ΕΟΠΥΥ.

Ως 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, συμμετέχουμε με αίσθημα ευθύνης στην εθνική προσπάθεια δημοσιονομικής εξυγίανσης και προσεκτικής απογραφής των οικονομικών δεδομένων των νοσοκομείων ευθύνης μας.

Επιπλέον η στενή παρακολούθηση εκτέλεσης των εγκεκριμένων προϋπολογισμών των νοσοκομείων για το 2012 όπως αυτή εμφανίζεται από το λογισμικό ESY.NET του Υπουργείου Υγείας, αποδεικνύει ότι η τήρηση των δεσμεύσεων είναι συνεπής, χωρίς υπερβάσεις και δημοσιονομικούς εκτροχιασμούς.

Σε αυτό το σημείο, επιθυμούμε να ενημερώσουμε την κοινή γνώμη, ότι τα νοσοκομεία μας δεν θα είχαν ανάγκη οποιασδήποτε μορφής κρατικής ενίσχυσης, αν αποπληρώνονταν τα νοσήλια, με δεδομένο ότι τα ιδρύματα μας εμφανίζουν πλεόνασμα πόρων, όπως άλλωστε ανάγλυφα αυτό απεικονίζεται στον παρακάτω πίνακα.
onlarissa.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ