2012-12-05 09:12:40
Φωτογραφία για Ενισχυμένος στο ντέρμπι!
Με πολύ ανεβασμένο ηθικό μετά τη νίκη επί της Άρσεναλ και φουλ... οπλοστάσιο ο Ολυμπιακός πηγαίνει στην «μάχη» του ΟΑΚΑ. Ο Δημήτρης Τομαράς γράφει για τα κέρδη του 2-1 στο Καραϊσκάκη.

Ένας Κώστας για άμυνα, ένας για επίθεση και ο Αμπντούν Η άκρως θετική εικόνα των Μανωλά και Μήτρογλου στο νικηφόρο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ επέφερε μεγάλη ικανοποίηση στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο. Την ώρα που ο Κοντρέρας έψαχνε τα πατήματά του στον αγώνα με την αγγλική ομάδα ο νεαρός στόπερ έκανε το καλύτερο δυνατό προσπαθώντας να καλύψει χώρους αλλά και κόβωντας αρκετές επιθέσεις.

Από την άλλη ο Μήτρογλου απέδειξε για ακόμα μία φορά το πόσο φορμαρισμένος είναι. Ο Έλληνας διεθνής άσος απέδειξε ότι την δεδομένη χρονική στιγμή είναι σε συνεχή αγωνιστική άνοδο, βάζοντας ένα ακόμα εξαιρετικής ομορφιάς γκολ για να διαμορφώσει το τελικό 2-1 για τους Πειραιώτες. Βέβαια ο ποδοσφαιριστής που είχε την πιο μεγάλη διάρκεια στο παιχνίδι και που κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό σε δύσκολες στιγμές ήταν ο Αμπντούν.


Ο Αλγερινός πραγματοποίησε για ακόμα μία φορά μία πολύ καλή εμφάνιση κάνοντας μεγάλη προσπάθεια στο παιχνίδι του φαληρικού σταδίου. Έδωσε εκ νέου σημαντικές βοήθειες και δημιουργικά αλλά και επιθετικά ενώ προξένησε αρκετά προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα.

Νίκη με βαθμολογικά και ψυχολογικά οφέλη

Η κατάκτηση της νίκης στο ματς με την Άρσεναλ στο κλείσιμο της αυλαίας των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ ανέβασε τον Ολυμπιακό στους 9 βαθμούς και τον βάζει στους ισχυρούς του Γιουρόπα Λιγκ για να διεκδικήσει μία όσο το δυνατόν πιο ευνοϊκή κλήρωση. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Το να κερδίζουν οι ερυθρόλευκοι για άλλο έναν αγώνα έναν αντίπαλο του μεγέθους της Άρσεναλ τους δίνει και μεγάλη δυναμική αλλά και σπουδαία ψυχολογική ώθηση.

Ώθηση την οποία είχαν ανάγκη ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Άλλωστε το παιχνίδι της Κυριακής είναι γι' αυτούς εξαιρετικά ζωτικής σημασίας, έχοντας δύο βασικές επιδιώξεις: να αποδώσουν πολύ καλό ποδόσφαιρο και να νικήσουν τον αιώνιό τους αντίπαλο στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Όπως και να έχει στον επερχόμενο αγώνα τους για την 14η αγωνιστική στην Σούπερ Λίγκα. Πηγαίνουν ενισχυμένοι απ' όλες τις απόψεις, χωρίς ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα αλλά και πανέτοιμοι να διεκδικήσουν τον νούμερο 1 στόχο τους που είναι το «τρίποντο».

«Κέρδισε» και τον κόσμο του

Είκοσι χιλιάδες και πλέον κόσμος βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης στο φαληρικό γήπεδο περιμένοντας να δει το καλύτερο δυνατό από τον Ολυμπιακό. Οι οπαδοί των πρωταθλητών Ελλάδας χάρηκαν με την ψυχή τους το ματς, πανηγύρισαν έξαλλα τα δύο τέρματα της ομάδας τους από τους Μανιάτη και Μήτρογλου και άφησαν πίσω τους την... γκρίνια για την απόδοση του πειραϊκού συλλόγου σε προηγούμενους αγώνες.

Στο τέλος ζήτησαν επιτακτικά νίκη επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ και πρωτάθλημα από τον... Δεκέμβριο. Για τους ποδοσφαιριστές του Ζαρντίμ ήταν σπουδαίο το να μπορέσουν να «κερδίσουν» και τον κόσμο τους με μία πειστική εμφάνιση σε μία αναμέτρηση με αρκετές δυσκολίες, όπως ήταν αυτή με την ομάδα του Βενγκέρ.

Διπλή... προεδρική ικανοποίηση

Βέβαια όπως ήταν λογικό η κοινή παρουσία των κ.κ. Μαρινάκη και Κόκκαλη στην σουίτα του Καραϊσκάκη βρέθηκε στο επίκεντρο του εξωαγωνιστικού σκέλους της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ. Η ικανοποίηση των δύο ανδρών (σ.σ. νυν και πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού αντίστοιχα) ήταν μεγάλη σε ένα παιχνίδι που για τους ερυθρολεύκους ήταν ιδιαίτερα σημαντικό το να μπορέσουν να νικήσουν τον αντίπαλό τους.

Να κλείσει με νίκες στο 2012 και ψηλά στο Γιουρόπα

Από εδώ και έπειτα για τον Ολυμπιακό ο στόχος είναι να κλείσει νικηφόρα το 2012. Η διοίκηση της ομάδας αλλά και ο Ζαρντίμ περιμένουν από τους ποδοσφαιριστές να ξεπεράσουν τα εμπόδια των Παναθηναϊκού και Πανιωνίου στην Σούπερ Λίγκα και Παναχαϊκής στο Κύπελλο για να μπορέσουν να κάνουν καλές γιορτές.

Όσον αφορά στο Γιουρόπα Λιγκ; Πρωταρχικός σκοπός του Ολυμπιακού είναι να μπορέσει φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται στην διοργάνωση, όμως στο λιμάνι θα ασχοληθούν ξανά με την Ευρώπη όταν θα έρθει η κατάλληλη ώρα. Πάντως ήδη πολλοί είναι εκείνοι που συσχετίζουν τις μεταγραφικές σκέψεις των διοικούντων την ομάδα για τον Γενάρη με την δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση.
gazzetta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ραντεβού... γνωριμίας
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ραντεβού... γνωριμίας
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ