2012-12-05 06:24:37
Φωτογραφία για Ράπτη:Τα παιδιά πληρώνουν ακριβά την λιτότητα
Με την επισήμανση ότι οι πολιτικές λιτότητας σε ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ελλάδα έχουν επιδεινώσει το πρόβλημα τις... παιδικής φτώχειας, η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Συλβάνα Ράπτη, ζήτησε άμεσες πράξεις και συντονισμό δράσεων από όλους τους εμπλεκόμενους για την ανάσχεση του φαινομένου, μιλώντας στο πλαίσιο εκδήλωσης στις Βρυξέλλες με θέμα «Αντιμετώπιση της Παιδικής για Φτώχιας και Προώθηση της Υγείας και της Ευημερίας των Παιδιών».

Η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι η δημοσιονομική προσαρμογή μπορεί να είναι αναγκαία, αλλά πρέπει να επανεξεταστεί το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής των σχετικών μέτρων, όπως και οι κοινωνικές συνέπειες που αυτά συνεπάγονται.

Η κ. Ράπτη, που παρουσίασε τις θέσεις της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών για το θέμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, επεσήμανε ότι τέσσερα σχεδόν χρόνια μετά την παρουσίαση της πρώτης έκθεσης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αντιμετώπιση και πρόληψη της παιδικής φτώχειας, τίποτε σχεδόν δεν έχει αλλάξει.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, εκπρόσωπος της αρμόδιας διεύθυνσης της Επιτροπής επιβεβαίωσε ότι τους πρώτους μήνες του 2013, σύμφωνα με δέσμευση του αρμόδιου για την κοινωνική πολιτική Επιτρόπου, Λ. Άντορ, θα εκδοθούν συγκεκριμένες Συστάσεις από την Κομισιόν προς τα κράτη -μέλη για την αντιμετώπιση και πρόληψη της παιδικής φτώχειας, γεγονός για το οποίο η κ. Ράπτη εξέφρασε την ικανοποίησή της.
inews
pontikonews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ