2012-12-04 20:15:03
Φωτογραφία για Χειμερινό Φεστιβάλ φωτός
Στην πόλη Kuwana της επαρχίας Mie  στην Ιαπωνία βρίσκεται το Nabana No Sato, ένα πάρκο 26.000 τετραγωνικών μέτρων, κατάφυτο, με εντυπωσιακούς κήπους, τεράστια θερμοκήπια  και μια πηγή με ζεστά νερά, όπου οι τολμηροί επισκέπτες μπορούν να βουτήξουν όλο το χρόνο. Από τα μέσα Νοεμβρίου μέχρι 31 Μαρτίου 2013  εκεί λαμβάνει χώρα το Χειμερινό Φεστιβάλ του Φωτός, ως μια παράδοση που ξεκίνησε το 2007.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ εκατομμύρια φωτάκια LED καλύπτουν τις τεράστιες εκτάσεις του κήπου, τα δρομάκια των πεζών, αλλά και τις λιμνούλες που βρίσκονται στο χώρο. Φέτος η θεματική του είναι η φύση, και έτσι οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν μαγευτικές αναπαραστάσεις όπως ανατολή και δύση ηλίου, εκρήξεις ηφαιστείων, ουράνια τόξα, αλλά και να βαδίσουν μέσα στο τούνελ του φωτός, ένα κλειστό δηλαδή διάδρομο που η οροφή και τα τοιχώματά του είναι στρωμένα με άπειρες δεσμίδες φωτός.

Το πάρκο, το οποίο είναι ανοικτό από το πρωί ως το βράδυ, διαθέτει πληθώρα  όμορφων καφέ και εστιατορίων και είναι πόλος έλξης πολλών τουριστών, ειδικά τα Σαββατοκύριακα. Το εισιτήριο κοστίζει 1500 γιεν το καλοκαίρι και το χειμώνα 2000, κοινώς σχεδόν 20 ευρώ. Και μπορεί το εντυπωσιακά φωτισμένο τοπίο από τα σχεδόν 6 εκατομμύρια φωτάκια LED να είναι αρκετό για να μας τραβήξει το ενδιαφέρον αρχικά, όμως εξίσου μαγευτική είναι και η ποικιλιά των λουλουδιών, με πάνω από 12.000 ποικιλίες φυτεμένες στον 8.000 τετραγωνικών μέτρων κήπο του.

Επειδή η Ιαπωνία όμως πέφτει λίγο μακριά, υπάρχει πάντα και ο δικός μας Βοτανικός Κήπος Χαϊδαρίου, που εκτείνεται σε 1860 στρέμματα, και συνιστά μια καλή αφορμή για εκδρομή εντός των τειχών.
elculture.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Βγήκε η θάλασσα στη στεριά
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Βγήκε η θάλασσα στη στεριά
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ