2012-12-04 11:34:18
Φωτογραφία για Το Ιράν ισχυρίζεται πως «αιχμαλώτισε» αμερικανικό UAV
Το Ιράν «αιχμαλώτισε» τις τελευταίες ημέρες αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος παρακολούθησης στον εναέριο χώρο του Κόλπου, ανακοίνωσαν σήμερα οι Φρουροί της Επανάστασης.

"Ενα αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος που πετούσε επάνω από την περιοχή του Περσικού Κόλπου με αποστολή την παρακολούθηση και τη συγκέντρωση πληροφοριών...συνελήφθη τις τελευταίες ημέρες χάρις στο σύστημα ελέγχου των ναυτικών δυνάμεων των Φρουρών της Επανάστασης μόλις εισήλθε στον εναέριο χώρο του Ιράν», αναφέρεται στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα των φρουρών Sepahnews.ir. και στην οποία δεν διευκρινίζεται υπό ποιες συνθήκες πραγματοποιήθηκε η επιχείρηση.

Ο αρχηγός των ναυτικών δυνάμεων των Πασνταράν, ο ναύαρχος Αλί Φανταβί, διευκρίνισε ότι επρόκειτο για ένα μικρό αεροσκάφος τύπου «ScanEagle» . «Αυτά τα αεροσκάφη συχνά επιχειρούν από αμερικανικά ποεμικά πλοία», πρόσθεσε.

Διαβάστε περισσότερα Είναι η δεύτερη φορά που η Τεχεράνη ανακοινώνει ότι έθεσε υπό έλεγχο ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος των ΗΠΑ. Τον Δεκέμβριο 2011, οι ιρανικές δυνάμεις αναχαίτισαν και ανάγκασαν σε προσγείωση ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος μεγάλης ακτίνας δράσης Q170 Sentinel, που πραγματοποιούσε κατασκοπευτική αποστολή επάνω από το Ιράν.

Πολύ πιο μικρό, το ScanEagle έχει πλάτος μόλις 3 μέτρων, είναι τακτικό αεροσκάφος με αυτονομία πτήσης 20 ωρών και ακτίνας δράσης 100 χιλιομέτρων, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία Boeing.

Ιρανικά αεροσκάφη άνοιξαν πυρ την 1η Νοεμβρίου εναντίον αμερικανικού μη επανδρωμένου MQ1, το οποίο είχε εισέλθει, σύμφωνα με την Τεχεράνη, στον ιρανικό εναέριο χώρο για αποστολή παρακολούθησης της περιοχής του Μπουσέρ, στον Κόλπο, όπου βρίσκεται ο πετρελαϊκός τερματικός στρατός Χαργκ και ο μοναδικός ιρανικός πυρηνικός σταθμός.

Πριν από λίγες ημέρες, ο Ιρανός πρεσβευτής στα Ηνωμένα Εθνη Μοχάμαντ Χαζάι απέστειλε επιστολή προς τον γενικό γραμματέα Μπαν Κι-Μουν διαμαρτυρόμενος για επτά παραβιάσεις τον Οκτώβριο του ιρανικού εναερίου χώρου από αμερικανικά αεροσκάφη παρακολούθησης επάνω από το Μπουσέρ.

Πηγή:ΑΜΠΕ
GeopoliticsDailyNews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΚΑΜΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΚΑΜΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ