2012-12-04 11:34:53
Φωτογραφία για Τα παιδιά λιποθυμούν από την πείνα και το υπουργείο παιδείας ψάχνεται
Της Μαρίας Γιαχνάκη

Είναι η δεύτερη φορά που το υπουργείο Παιδείας ανακοινώνει την τροφοδοσία σε σχολεία που έχουν πρόβλημα υποσιτισμού.

Την τελευταία φορά το ακούσαμε δια στόματος Διαμαντοπούλου και Ξενογιαννακοπούλου Παρόλα αυτά τίποτα δεν έγινε γιατί και αυτές όπως και η σημερινή ηγεσία του υπουργείου Παιδείας κατά την γνώμη μου μεριμνά και τυρβάζει περί πολλά και χάνει την ουσία του πράγματος Ο μήνας είναι Δεκέμβριος υπάρχουν παιδιά που λιποθυμούν στην κυριολεξία από την πείνα από την αρχή της κρίσης και τώρα ανακοινώνει ο υπουργός Παιδείας περιχαρής ότι τον Φεβρουάριο θα φροντίσουν να ταϊσουν αυτά τα παιδιά γιατί τότε θα ενταχθεί η χώρα μας σε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα από όπου θα βρεθούν πόροι για να φάνε τα πεινασμένα παιδιά.

Αυτοί είναι οι ηγέτες μας.

Περιμένουν μήνες να πάρουν σειρά για να κάνουν ένεση στο πρόβλημα. Ότι είναι έτοιμο αυτό κυνηγούν.


Δεν ξέρουν να δραστηριοποιηθούν και να συνεργαστούν με φορείς σούπερ μάρκετ , ελληνικών παραγωγών , βιομηχανιών τροφίμων για να τροφοδοτήσουν έγκαιρα τα σχολεία και να μην περιμένουν την Ευρώπη κι εδώ. Όταν γίνονται εκλογές πως σηκώνουν το τηλέφωνο και ζητούν από επιχειρηματίες και χορηγούς βοήθεια για να τους στηρίξουν; Ας κάνουν λοιπόν το ίδιο και τώρα.

Τουλάχιστον αυτό είναι αγνό και ανθρώπινο. Εκείνοι και οι οικογένειές τους θα μπορούσαν να περιμένουν μερικούς μήνες νηστικοί όπως ζητούν στα παιδιά αυτά να κάνουν;

Μερικές φορές αναρωτιέμαι αυτά τα δηλώνουν στα σοβαρά;

Τα σκέφτονται πριν τα πουν; Γιατί δεν κρύβουν τις ντροπές τους να μην μας προκαλούν.

Άντε κουνηθείτε επιτέλους εκεί στο υπουργείο, σοβαρευτείτε και σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων...

briefingnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ