2012-12-04 10:33:45
Φωτογραφία για Συνάντηση των ΥΠΕΞ στις Βρυξέλλες  Το ΝΑΤΟ αναμένεται να πει το «ναι» στους Patriot στην τουρκοσυριακή μεθόριο
Συστήματα Patriot των γερμανικών δυνάμεων: ΗΠΑ, Ολλανδία και Γερμανία αναμένεται να αναλάβουν τον εφοδιασμό της Τουρκίας.**Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στο ΝΑΤΟ τις οποίες επικαλείται  το ιδιωτικό Τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV  η Γερμανία συμφώνησε να παρέχει  στην Τουρκία  δύο συστήματα Patriot PAC-3, ενώ η Ολλανδία θα παραδώσει ένα σύστημα Patriot PAC-2 .Τόποι εγκατάστασης τους ενα τρίγωνο το οποίο θα περιλαμβάνει τις. επαρχίες Γκαζιαντέπ, Μαλάτια και Ντιγιαρμπακίρ στη νότια και νοτιοανατολική Τουρκία σύμφωνα με το CNN-Turk.Να θυμίσουμε πως και το 1991 και το 2003, κατά τη διάρκεια των δύο πολέμων του Κόλπου είχαν εγκατασταθεί στην Τουρκία συστήματα Patriot  από την Ολλανδία. (AFP)

Σχετικά άρθρα:

Εγκατάσταση ΝΑΤΟϊκών πυραύλων Patriot στη μεθόριο με τη Συρία θα ζητήσει η Τουρκία (07/11/2012)Patriot στην τουρκοσυριακή μεθόριο προτίθενται να στείλουν Γερμανία και Ολλανδία (19/11/2012)Συμφώνησαν χώρες του ΝΑΤΟ στην εγκατάσταση Patriot στην τουρκοσυριακή μεθόριο (20/11/2012)Ιρανικές προειδοποιήσεις στην Τουρκία για τους Patriot στη μεθόριο με τη Συρία (24/11/2012)


Βρυξέλλες: Την έγκρισή τους αναμένεται να δώσουν οι χώρες του ΝΑΤΟ στο αίτημα της Τουρκίας για ανάπτυξη συστημάτων Patriot στη μεθόριό της με τη Συρία για ενίσχυση της αεράμυνάς της. Οι χώρες που αναμένονται να προμηθεύσουν την Τουρκία με τα συστήματα είναι οι ΗΠΑ, η Γερμανία και η Ολλανδία -οι δύο τελευταίες μάλλον θα χρειαστεί να περάσουν την απόφαση από τα κοινοβούλιά τους. Οι υπουργοί Εξωτερικών του ΝΑΤΟ θα συζητήσουν στις Βρυξέλλες το θέμα της Συρίας μετά τις «αντεγκλήσεις» Ουάσινγκτον και Δαμασκού για το ενδεχόμενο χρήσης του συριακού χημικού οπλοστασίου στον εμφύλιο.

Η διήμερη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ ξεκινά την Τρίτη στις Βρυξέλλες. Για το αίτημα της Άγκυρας «θα υπάρξει απόφαση και πιθανότατα ανακοίνωση από τους υπουργούς» δήλωσε σε δημοσιογράφους διπλωματική πηγή που επικαλείται το Reuters.

Δεύτερη διπλωματική πηγή ανέφερε ότι «το αίτημα της Τουρκίας για τους Patriot αφορά την ενίσχυση της αεράμυνάς της για την αντιμετώπιση βαλλιστικών πυραύλων και ιδιαίτερα την απειλή πυραύλων οπλισμένων με χημικές κεφαλές». Η ίδια πηγή ανέφερε ότι οι υπουργοί «θα συμφωνήσουν απλώς στην ενίσχυση της τουρκικής αεράμυνας», καθώς η απόφαση για τους Patriot εναπόκειται στις χώρες που τους διαθέτουν.

 http://www.philenews.com/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Aνέκδοτο:Δεν ήθελε...!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Aνέκδοτο:Δεν ήθελε...!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ