2012-12-03 23:55:07
Φωτογραφία για Η Πρωτοβουλία Πάτρας κατέγραψε τα προβλήματα της Καλλιθέας
Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου η δημοτική παράταξη "Πρωτοβουλία Πάτρας" συνέχισε τη σειρά επισκέψεών της στις Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Πατρέων επισκεπτόμενη την Τοπική Κοινότητα Καλλιθέας. Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε: "Μας επιφύλαξε εγκάρδια υποδοχή ο Πρόεδρος του συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας κ. Χρήστος Θανόπουλος και τα μέλη του συμβουλίου κ.κ. Ιωάννης Κορκόντζηλας και Παντελής Αναστασόπουλος.

Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε, ακούσαμε με ιδιαίτερη προσοχή τα θέματα που τους απασχολούν, εκ των οποίων τα κυριότερα είναι τα ακόλουθα:

• Η κατασκευή πλατείας στην Τοπική Κοινότητα, σε χώρο δίπλα στο Δημοτικό Σχολείο. Παρότι παρήλθε και η 2η προθεσμία περαίωσης του σχετικού έργου στις 31-10-2012, το έργο δεν έχει ακόμα ξεκινήσει και απλώς υπάρχουν κάποιες υποσχέσεις από τη Δημοτική Αρχή για την έναρξή του με την έλευση του νέου έτους.


• Το αποχετευτικό δίκτυο δεν καλύπτει το σύνολο της Κοινότητας, παρότι υπάρχει μελέτη για το σύνολο του Καποδιστριακού Δήμου Μεσσάτιδος. Δεν πρόκειται για κάποιο έργο βιτρίνας αλλά για ένα έργο που αφορά την καθημερινότητα των κατοίκων της Κοινότητας.

• Η δημιουργία κατάλληλης εισόδου στην Κοινότητα από το δημόσιο δρόμο. Παρά το γεγονός ότι έχει απαλλοτριωθεί η έκταση που απαιτείται, δεν διεξάγεται καμία ενέργεια για την υλοποίηση αυτού του έργου. Να αναφέρουμε, βέβαια, ότι το συγκεκριμένο θέμα ανήκει στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας.

Άλλα θέματα που απασχολούν τους κατοίκους είναι η επέκταση του ηλεκτροφωτισμού και του δικτύου ύδρευσης στην κοινότητα (ένας μεγάλος αριθμός οικογενειών έχει εγκατασταθεί τα τελευταία χρόνια στα όρια της Καλλιθέας) και τα έργα οδοποιίας (είτε εσωτερικής είτε αγροτικής).

Πολλά και σοβαρά παράπονα έχει το συμβούλιο της Κοινότητας από την ανταπόκριση του Δήμου στα θέματα της Καλλιθέας. Θεωρούν ότι έχει χαθεί η επαφή με τη Δημοτική Ενότητα Μεσάτιδος και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, ενώ είναι διάχυτη η έλλειψη συντονισμού και οργάνωσης σε ζητήματα της καθημερινότητάς τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι χρόνοι ανταπόκρισης της ΔΕΥΑΠ σε βλάβες στο δίκτυο της Κοινότητας, όπου μας καταγγέλθηκε ότι πλέον υπάρχουν βλάβες σε αγωγούς για τις οποίες επιλαμβάνεται η ΔΕΥΑΠ μετά την παρέλευση αρκετών εβδομάδων. Το γεγονός αυτό μας κάνει να προτείνουμε στον κ. Δήμαρχο να επανεξετάσει την οργανωτική δομή και τη λειτουργία της ΔΕΥΑΠ, διότι ενδεχομένως δεν προλαβαίνει και ο ίδιος να ανταποκριθεί στα αποκλειστικά καθήκοντα που επιβάλλεται να έχει ο προϊστάμενος αυτής της υπηρεσίας.

Ο επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Πάτρας κ. Ανδρέας Τζουραμάνης δεσμεύτηκε για την ανάδειξη των προβλημάτων της Τοπικής Κοινότητας Καλλιθέας στα αρμόδια θεσμικά όργανα."
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ