2012-12-03 23:51:03
Φωτογραφία για Μαγνησία: Ζητούν ανάκληση των Φροντιστηριακών αδειών
Αυθαίρετα και χωρίς κανένα διάλογο με τους ιδιοκτήτες Φροντιστηρίων της χώρα μας, το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε την ανάκληση των αδειών λειτουργίας των φροντιστηρίων, ζητώντας από τους ιδιοκτήτες αυτών μέχρι το τέλος Αυγούστου του τρέχοντος έτους, να παραδώσουν νέες άδειες.

Το πιο απίστευτο, στην απόφαση του Υπουργείου, πέρα από το γεγονός πως ούτε καν το τμήμα ιδιωτικής εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας δεν γνώριζε για την απόφαση, είναι πως ενώ έχουν ζητηθεί οι νέες άδειες, δεν ξεκαθαρίστηκε το ποια είναι όλα αυτά τα στοιχεία που θα πρέπει να συγκαταλέγονται σε αυτές.

Οι νέες άδειες θα ταλαιπωρήσουν ιδιαίτερα τους Φροντιστές καθώς πρόκειται για μια χρονοβόρα διαδικασία, αλλά θα τους κοστίσουν κιόλας και μάλιστα σε κάποιους αρκετά χρήματα, αν τελικά ισχύει πως για την απόκτηση νέας άδειας θα πρέπει να τηρούνται προϋποθέσεις όπως συγκεκριμένα κτήρια αλλά και τετραγωνικά αιθουσών.

Να σημειωθεί πως τα Φροντιστήρια της Μαγνησίας αντιμετωπίζουν προβλήματα καθώς η κρίση τους χτύπησε ιδιαίτερα, με τον αριθμό των μαθητών τους να μη μειώνεται ιδιαίτερα, αλλά τα μαθήματα που επιλέγουν να είναι σαφώς λιγότερα.

Τέλος, οι Φροντιστές Μαγνησίας, αποδεικνύοντας έμπρακτα πως η παιδεία είναι λειτούργημα, προχωρούν στην παράδοση δωρεάν μαθημάτων σε άπορους μαθητές.

ΔΕΙΤΕ και ΑΚΟΥΣΤΕ τι δήλωσε στο e-Volos.gr η πρόεδρος των Εκπαιδευτικών Φροντιστών Μαγνησίας Ι. Βεδούρα
e-volos.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ