2012-12-03 20:15:07
Φωτογραφία για Ηλεία: Ήρθε ο χειμώνας! - Θυελλώδεις άνεμοι 8 με 9 μποφόρ απόψε το βράδυ - Πρόσκαιρη βελτίωση την Τρίτη
Ήρθε ο χειμώνας, την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012, στην Ηλεία, με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και ισχυρό δυτικό ρεύμα που φτάνει τα 7 μποφόρ. Το μεσημέρι, στις 15.30, το θερμόμετρο έδειχνε 15.8οC στην Ζαχάρω, 14.1 στον Πύργο, 13.3 στο Βαρθολομιό, 12.8 στην Αμαλιάδα, 12.6 στην Αρχ.Ολυμπία και 8 με 9 βαθμούς σε Φολόη και Ανδρίτσαινα. Καταδιαστήματα εκδηλώνονται καταιγίδες, τοπικά ισχυρές. Το αξιοσημείωτο είναι η περαιτέρω ενίσχυση των ανέμων σε βορειοδυτικούς θυελλώδεις 8 με θύελλα 9 μποφόρ το βράδυ.

Πάμε να δούμε τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού των επόμενων ημερών στην Ηλεία σε τίτλους:

1. Πρόσκαιρη βελτίωση την Τρίτη, νέα σημαντική επιδείνωση Τετάρτη και Πέμπτη, πρόσκαιρη βελτίωση την Παρασκευή, νέα επιδείνωση το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

2. Στους 14o με 15οC, κατά μέσο όρο, οι μέγιστες τιμές τις επόμενες ημέρες. Τοπικά παγετός νωρίς το πρωί την Παρασκευή.


3. Βαθμιαία εξασθένηση των ανέμων την Τρίτη. Εκ νέου ενίσχυση σε θυελλώδεις 8 την Τετάρτη.

Πάμε να δούμε τον καιρό αναλυτικά.

Την Τρίτη 4/12 βελτιωμένος καιρός με αρκετή ηλιοφάνεια. Λίγες νεφώσεις σταδιακά θα αυξηθούν από το απόγευμα. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 13 με 14 βαθμούς στα πεδινά και 6 με 7 στα ορεινά. Νωρίς το πρωί, 7 με 8 και τοπικά κυρίως στα ορεινά 4 με 5 βαθμούς Κελσίου. Τις πρώτες πρωινές ώρες θα πνέουν θυελλώδεις βοριάδες 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Την Τετάρτη 5/12 περιμένουμε νέα μεταβολή με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα έχουν ισχυρά χαρακτηριστικά προς τις μεσημεριανές ώρες και πιθανώς να δημιουργήσουν προβλήματα. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στους 15 με 16 βαθμούς στα πεδινά και 10 με 11 στα ορεινά. Νωρίς το πρωί, 9 με 10 και τοπικά κυρίως στα ορεινά 7 με 8 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Ιόνιο δυτικοί - νοτιοδυτικοί έως θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Την Πέμπτη 6/12 διατηρούνται τα φαινόμενα το πρώτο μισό της ημέρας με βαθμιαία βελτίωση το υπόλοιπο. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στους 13 με 14 βαθμούς στα πεδινά και 7 με 8 στα ορεινά. Νωρίς το πρωί, 9 με 10 στα πεδινά και στα ορεινά, χωρίς ιδιαίτερη μεταβολή, 6 με 7 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Ιόνιο δυτικοί - βορειοδυτικοί έως ισχυροί 6 μποφόρ.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, την Παρασκευή 7/12 περιμένουμε πρόσκαιρη βελτίωση με αρκετή ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία στους 13 με 14 βαθμούς στα πεδινά και 7 με 8 στα ορεινά. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί τσουχτερό κρύο 4 με 5 και τοπικά στα ημιορεινά - ορεινά παγετός με -1 βαθμούς.

Νέα επιδείνωση το Σαββατοκύριακο 8-9/12.

Νεότερα στοιχεία στις τακτικές και έκτακτες προγνώσεις στο ilialive.gr. Παρακολουθήστε τον καιρό της χώρας μας, σε πραγματικό χρόνο, από 400 και πλέον μετεωρολογικούς σταθμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα, στους πίνακες και χάρτες του metar.gr.

Για το ilialive.gr πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ