2012-12-03 15:06:15
Φωτογραφία για ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ
Ο Ολυπιακός έχει καταφέρει να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα, που υπήρχε στις αρχές Νοεμβρίου, αποδίδοντας εξαιρετικό μπάσκετ.

Οι ερυθρόλευκοι μετράνε πέντε διαδοχικές νίκες στην Ευρωλίγκα, με τη μεταμόρφωση στην απόδοσή τους να ξεκινάει στις 8 Νοεμβρίου, στην αναμέτρηση στο Μιλάνο με αντίπαλο την Αρμάνι. Εκείνο το «διπλό», με 71-84, αποτέλεσε την απαρχή των επιτυχιών που ακολούθησαν κόντρα στην Κάχα Λαμποράλ, την Εφές Αναντόλου και τη Ζαλγκίρις Κάουνας.

Έχει κρύο; Καιρός για...καλοριφέρ με χαμηλή κατανάλωση!

Μία εβδομάδα πριν από τη νίκη στο Μιλάνο ο Ολυμπιακός είχε κάμψει δύσκολα την αντίσταση της Τσεντεβίτα στο ΣΕΦ, έχοντας κινδυνεύσει ακόμα και με αποκλεισμό από το Τop 16 της Ευρωλίγκας. Ακολούθησαν όμως τέσσερις μεγάλες νίκες, εκ των οποίων οι τρεις μακριά από το ΣΕΦ, και οι όποιες γκρίνιες και αμφιβολίες για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα μοιάζουν πλέον με μακρινό παρελθόν.


Πολλά άλλαξαν από τότε και ο Ολυμπιακός παρουσιάζει την εικόνα της πιο φορμαρισμένης ομάδας στην Ευρώπη! Κατ’ αρχάς, άλλαξε η ψυχολογία των παικτών. Ο 47χρονος τεχνικός δούλεψε πολύ πάνω στο συγκεκριμένο τομέα και τα αποτελέσματα είναι φανερά. Οι πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης έχουν πλέον μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στις δυνατότητές τους, αισθάνονται πιο σίγουροι κι αυτό αποτυπώνεται βάσει της εικόνα τους στο παρκέ.

Ένα δεύτερο στοιχείο είναι η αισθητή βελτίωση στην άμυνα. Στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια κόντρα σε Αρμάνι Μιλάνο, Κάχα Λαμποράλ, Εφές Αναντόλου και Ζαλγκίρις Κάουνας οι ερυθρόλευκοι δέχθηκαν 71, 72, 53 και 63 πόντους, αντίστοιχα. Ο μ.ό. τους, δηλαδή, έπεσε στους 64,7 πόντους. Το τεχνικό επιτελείο του Θρύλου δούλεψε συστηματικά στον αμυντικό τομέα και βελτίωσε πολλές από τις αδυναμίες που είχε παρουσιάσει η ομάδα στους πρώτους τέσσερις αγώνες της στην Ευρωλίγκα, οπότε ο μέρος όρος ήταν 83,7 πόντοι.

Σαν να κάνει κρύο; Ηλεκτρικές σόμπες από 20€ εδώ!

Βέβαια, στον Ολυμπιακό δεν επαναπαύονται, θεωρώντας πως η ομάδα τους έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης ακόμα. Η σκληρή δουλειά θα έχει και συνέχεια, στην προσπάθεια που κάνει ο Ολυμπιακός ώστε να υπάρξει βελτίωση σε όλους τους τομείς. Για παράδειγμα, ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν είδε με καθόλου καλό μάτι τα 13 επιθετικά ριμπάουντ της Ζαλγκίρις Κάουνας στον πρόσφατο αγώνα στη «Zalgirio Arena».

Οι ερυθρόλευκοι ναι μεν κέρδισαν το παιχνίδι, με 63-77, αυτό δεν σημαίνει όμως πως δεν ακολούθησαν παρατηρήσεις προς τους παίκτες, μέσω της ανάλυσης του βίντεο, με στόχο τη διόρθωσή τους.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ