2012-12-03 08:43:04
Φωτογραφία για Ελλάδα:Άρχισε το name dropping για τη νέα κυβέρνηση
Μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων τοποθετείται ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης με βασικό στοιχείο της την είσοδο στελεχών του ΠΑΣΟΚ σε μια προσπάθεια να μην διαλυθεί τελείως το κόμμα. Δεν αποκλείεται η συμμετοχή αι στελεχών της ΔΗΜΑΡ, αν και αυτό θα εξαρτηθεί από το πολιτικό κλίμα της στιγμής. Θέλουν, αλλά φοβούνται... Αν είναι "βαριά" τα πράγματα, δεν θα μπει στην κυβέρνηση.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα μείνει αμετακίνητο καθώς το δίδυμο Στουρνάρα-Σταϊκούρα θεωρείται αρκούντως νομιμόφρων στην τρόϊκα. Πιθανότητα θα προστεθεί ένα γνωστός ηρακλειδέας των Μνημονίων από το ΠΑΣΟΚ ο Φίλιππος Σαχινίδης.

Ενας άλλος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που ενδέχεται να υπουργοποιηθεί στον επερχόμενο ανασχηματισμό είναι ο Γιάννης Μανιάτης.

Στα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας δεν θα υπάρξουν. Αβραμόπουλος και Παναγιωτόπουλος δεν κινδυνεύουν. Ίσως υπάρξει αλλαγή στην θέση του ενός υφυπουργού στο Άμυνας ή μπορεί και να καταργηθεί η θέση αυτή. Για το υπουργείο Εξωτερικών, ακούγεται ως υφυπουργός ο Μ.Βαρβιτσιώτης.

Το υπουργείο Πολιτισμού ακούγεται επίσης ότι θα αλλάξει χέρια και επικρατέστεροι θεωρούνται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Γιάννης Μιχελάκης. Ενδεχόμενη είναι και μια μεταβολή στο Υπουργείο Ναυτιλίας και ακούγεται έντονα το όνομα του Γιάννη Πλακιωτάκη.

Εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ ακούγονται για υπουργοποίηση τα ονόματα των Δημήτρη Χατζησωκράτη, Νίκου Τσούκαλη και Θόδωρου Μαργαρίτη.

defencenet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ