2012-12-02 12:42:03
Φωτογραφία για Ψάχνουν τα αίτια για τον εκτροχιασμό της αμαξοστοιχίας
Συναγερμός έχει σημάνει στο υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων για τον εκτροχιασμό της αμαξοστοιχίας που έγινε το πρωί στην περιοχή της Ξάνθης, ευτυχώς χωρίς... θύματα. Μετά από επικοινωνία που είχε ο γενικός γραμματέας Μεταφορών Νίκος Σταθόπουλος με τον πρόεδρο της επιτροπής διερεύνησης σιδηροδρομικών ατυχημάτων, τον πρόεδρο του ΟΣΕ και τον πρόεδρο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ τους ζητήθηκε η υποβολή πορίσματος για τη διερεύνηση των αιτιών για το σημερινό συμβάν (εκτροχιασμός αμαξοστοιχίας) στην περιοχή των Αμαξάδων (όρια Νομού Ροδόπης με Νομό Ξάνθης).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης το πόρισμα πρέπει να υποβληθεί στο υπουργείο μέχρι τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου και τα αποτελέσματα του πορίσματος θα δοθούν στη δημοσιότητα.

Νωρίτερα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ είχε βγάλει ανακοίνωση με την οποία περιέγραφε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το ατύχημα με το τρένο : «Λόγω των ισχυρών και παρατεταμένων βροχοπτώσεων τις βραδινές ώρες δημιουργήθηκε πρόβλημα στη σιδηροδρομική γραμμή μεταξύ Αλεξανδρούπολης Θεσσαλονίκης, στη περιοχή Πολύσιτο Ξάνθης
. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η διερχόμενη αμαξοστοιχία Intercity με αριθμό 91 να βγει στο σημείο αυτό έξω από τις ράγες και να ακινητοποιηθεί στις 9:20 το πρωί. Στην αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη – Θεσσαλονίκη επέβαιναν 130 άτομα και δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός. Η λειτουργία της γραμμής έχει προσωρινά διακοπεί και στην περιοχή έχουν σπεύσει συνεργεία του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προκειμένου να αποκαταστήσουν τη βλάβη.»
exelixeis.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ