2012-12-01 18:50:23
Φωτογραφία για ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ : ΠΑΙΖΩ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΚΑΡΝΤ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!
Ο Βάγγέλης Μάντζαρης μίλησε στον Sentra 103.3 και χαρακτήρισε δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τον Βασίλη Σπανούλη ως «τον καλύτερο γκαρντ της Ευρώπης».

Ο πλέι μέικερ των «ερυθρόλευκων» αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην αλλαγή του κλίματος στον Ολυμπιακό, τις διαφορές με την περσινή ομάδα και την προσθήκη του Πάουελ. Για το μυστικό της επιτυχίας τώρα σύμφωνα με τον 22χρονο το κλειδί της επιτυχίας είναι το ελληνικό στοιχείο που υπάρχει στην ομάδα.

Έχει κρύο; Καιρός για...καλοριφέρ με χαμηλή κατανάλωση!

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βαγγέλη Μάντζαρη:

Για τις δηλώσεις του στο αεροδρόμιο πριν το παιχνίδι με την Ζαλγκίρις: «Είχαμε μελετήσει το παιχνίδι τους και ξέραμε τι έπρεπε να κάνουμε για να κερδίσουμε και το κάναμε. Αγωνιστήκαμε σε μία καυτή -άκρως μπασκετική- έδρα όπως αυτή της Ζαλγκίρις, μακάρι να ήταν έτσι όλες οι έδρες στις οποίες αγωνιζόμαστε».

Για την αλλαγή κλίματος στην ομάδα: «Κάθε μέρα δουλεύουμε σκληρά. Η ήττα από την Εφές Πίλσεν και από την Ζαλγκίρις στο ξεκίνημα μας γέμισαν άγχος και πίεση κάτι το οποίο φάνηκε και στην δύσκολη νίκη επί της Τσεντεβίτα. Στην συνέχεια επιλέξαμε να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι μας κάτι το οποίο δεν κάναμε μέχρι εκείνη την στιγμή και να παίξουμε ελεύθερα ρίχνοντας παράλληλα και το βάρος στην άμυνα.


Είχαμε ένα πρόβλημα στην αρχή από την στιγμή που έχουμε βάλει πλέον γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι μας και έχουμε περισσότερες επιθέσεις με αποτέλεσμα να έχουμε και μεγαλύτερο σκορ στα παιχνίδια μας. Η άμυνα σου δίνει την ψυχολογία να επιτεθείς με διαφορετικό τρόπο στον αντίπαλο και είναι προϊόν συνολικής δουλειάς και διαρκούς πίεσης».

Για το γεγονός ότι πλέον ο Ολυμπιακός αγωνίζεται με την «ταμπέλα» του πρωταθλητή Ευρώπης: «Εξαρτάται πως θα το δεις. Από την μία αυξάνονται οι απαιτήσεις από την στιγμή που όλοι θέλουν να κερδίσουν τον πρωταθλητή Ευρώπης. Μην ξεχνάμε ότι πέρσι περάσαμε την τελευταία αγωνιστική στο «top 16» και φέτος παίζουμε σαν πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης και πρέπει να μπαίνουμε στο παρκέ και να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια. Μην ξεχνάμε ότι πλέον η φάση των «16» έχει αλλάξει από την στιγμή που υπάρχουν δύο όμιλοι των «8» και τα παιχνίδια που πρέπει να δώσουμε είναι πάρα πολλά και ο δρόμος μακρύς. Υπάρχουν αρκετές ομάδες που παίζουν καλό μπάσκετ αυτή τη στιγμή, αλλά δεν υπάρχει κάποια ομάδα που να έχει ξεχωρίσει, αφού όλες οι ομάδες μοντάρονται για να είναι έτοιμες όταν θα κριθούν οι τίτλοι τον Μάρτιο, τον Απρίλιο και τον Μάιο όπως κάναμε και εμείς πέρσι και φτάσαμε εκεί που φτάσαμε».

Σαν να κάνει κρύο; Ηλεκτρικές σόμπες από 20€ εδώ!

Για τον ρόλο των χρημάτων στο ρόστερ των ομάδων: «Όσο μεγαλύτερο μπάτζετ έχεις τόσο καλύτερα, ωστόσο από την στιγμή που αποφασίστηκαν περικοπές λόγω της δύσκολης εποχής που βιώνουμε πρέπει να συμβιβαστούμε με αυτές τις αλλαγές. Θέλω να τονίσω ωστόσο ότι στο γήπεδο δεν παίζουν ρόλο τα μπάτζετ των ομάδων. Είμαστε «πέντε εναντίον πέντε» και πρέπει να κερδίσεις, όποιον αντίπαλο και αν έχεις απέναντί σου. Οι ελληνικές ομάδες έχουν δείξει τα τελευταία χρόνια, ότι είναι φτιαγμένες για να πρωταγωνιστούν και αυτό είναι άκρως θετικό».

Για το στοιχείο που κάνει τον Ολυμπιακό να ξεχωρίζει: «Έχουμε έντονο το ελληνικό στοιχείο στην ομάδα μας και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Οι αμερικάνοι, μας βοηθάνε από την στιγμή που συμβιβάζονται με τον ρόλο τους στην ομάδα, αλλά ο Έλληνας καταλαβαίνει τι φανέλα φοράει και τα δίνει όλα μέσα στο παρκέ για να «ματώσει» την φανέλα. Επιπλέον υπάρχει ένα εξαιρετικό κλίμα στα αποδυτήρια και αυτό είναι και το μυστικό της επιτυχίας μας. Χωρίς να θέλω να παρεξηγηθώ και στην Ισπανία ισχύει αντίστοιχα το ίδιο πράγμα με τους Ισπανούς και ούτω κάθε εξής».

Για τον Βασίλη Σπανούλη: «Ο Σπανούλης είναι ο καλύτερος γκαρντ στην Ευρώπη. Παίζουμε δύο χρόνια μαζί και πλέον ξέρουμε καλά ο ένας τον τρόπο παιχνιδιού του άλλου. Πλέον ξέρω που ακριβώς θέλει να του δίνω την μπάλα, τον τρόπο με τον οποίο μαρκάρει τον παίκτη στην άμυνα και φυσικά την συνεισφορά του όταν τραβάει σε κάθε επίθεση δύο με τρεις παίκτες».

Για τον δικό του ρόλο στην ομάδα: «Ο δικός μου ρόλος είναι να οργανώνω την ομάδα και να παίζω καλή άμυνα. Όταν χρειαστεί να βοηθήσω με το σουτ μου τότε θα το κάνω. Ο καθένας πρέπει να συμβιβαστεί με τον ρόλο του και μόνο τότε θα πετύχει η ομάδα μας».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ