2012-12-01 11:47:07
Φωτογραφία για 1η Δεκέμβρη δεν πήρε κανείς τίτλο...
Ο Σπύρος Καβαλιεράτος γράφει στο gazzetta.gr για την κατάσταση που καλείται πλέον να διαχειριστεί ο Ολυμπιακός, καθώς καμία ομάδα δεν πήρε τέτοια εποχή τον τίτλο.

 

Ο Ολυμπιακός πήρε... εκδίκηση και με την Ζαλγκίρις - μετά δηλαδή την Εφές - θα είναι πρώτος ή δεύτερος στον όμιλό του (εκτός απροόπτου), όμως τώρα έχει μπροστά του άλλη μια δύσκολη διαδικασία. Να διαχειριστεί άλλη μια κατάσταση που χρειάζεται ειδική μεταχείριση σε μια ομάδα.

Πριν και μετά το ματς με την Τσεντεβίτα στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, δέχθηκε έντονη κριτική, έπαιξε υπό μεγάλη πίεση. Βρέθηκε σε σημείο να ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί, όμως αντέδρασε σωστά. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας πέρασε με άριστα το πρώτο δύσκολο τεστ, οι παίκτες θυμήθηκαν την περυσινή πετυχημένη συνταγή, συσπειρώθηκαν, έγιναν ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Και ως είθισται, μια προσθαφαίρεση στο ρόστερ βελτίωσε τη χημεία και ανέβασε την ποιότητα.


Ο Πάουελ βοηθάει και στην άμυνα και στην επίθεση, οι ερυθρόλευκοι δεν είναι προβλέψιμοι, έχουν λύση και μέσα στη ρακέτα για να σκοράρουν.

Ομως η ουσία είναι ότι πλέον ο Ολυμπιακός παίζει σαν μία γροθιά, κυρίως στο αμυντικό κομμάτι.

Η ενέργεια που καταθέτουν οι παίκτες του στο παρκέ είναι το βασικό συστατικό της επιτυχίας, με τον Παπανικολάου και τον Μάντζαρη να κάνουν τρομερή δουλειά στην εκκίνηση και να παραλαμβάνουν τη σκυτάλη οι υπόλοιποι. Για παράδειγμα ο Εϊσι Λο ήταν για δεύτερη συνεχόμενη βραδιά στην Ευρωλίγκα ο πολυτιμότερος, αν συνδυάσουμε την αμυντική επίδοση και τα σημαντικά καλάθια που πέτυχε.

Εξαιρετικός ήταν και ο Παπανικολάου, βοήθεια έδωσαν όλοι όσοι πέρασαν από το παρκέ, ο Μπαρτζώκας έκανε αλλαγές αλλά ο ρυθμός δεν ήταν διαφορετικός. Οσοι έρχονταν από τον πάγκο, έδιναν ακόμα μεγαλύτερη ώθηση. Συν τοις άλλοις το ποσοστά στα τρίποντα είναι υψηλού επιπέδου, η δημιουργία το ίδιο, κυρίως στην τελευταία περίοδο.

Με τον τρόπο, λοιπόν, που παίζει ο Ολυμπιακός προκαλεί ενθουσιασμό. Τιμώρησε και την Εφές και την Ζαλγκίρις, έκανε περίπατο απέναντι σε Αρμάνι και Κάχα. Πλέον τα μεγάλα λόγια έχουν πάρει τη σκυτάλη από την άρνηση, ο Μπαρτζώκας αποθεώνεται και πάει λέγοντας.

Ολο αυτό το σκηνικό ελοχεύει κίνδυνο. Διότι ποτέ μια ομάδα δεν πήρε τίτλο από τον Νοέμβρη ή τον Δεκέμβρη. Ο Ολυμπιακός είναι σε καλή κατάσταση, αλλά οι μεγάλες κούπες μοιράζονται στο τέλος της σεζόν. Ο πήχης ανέβηκε και πάλι ψηλά, τούτη τη φορά όχι λόγω της περυσινής κατάκτησης της Ευρωλίγκα, αλλά γιατί τούτη η ομάδα είναι... τρένο και μετράει πέντε συνεχόμενες νίκες.

Οπως και στις αρχές του μήνα, έτσι και τώρα που πέρασε ο Νοέμβρης, χρειάζεται σωστή διαχείριση. Ο Ολυμπιακός δεν πέτυχε κάτι πλην της πρόκρισης, τα δύσκολα έρχονται. Τα κεφάλια πρέπει να μείνουν χαμηλά, η ομάδα να είναι προετοιμασμένη για τα ματς που δεν θα εξελιχθούν σε περίπατο.

Ο Ολυμπιακός έκανε το 4 στα 4 στα παιχνίδια με υψηλό κίνητρο, έδειξε πως έχει τη στόφα και την καρδιά του πρωταθλητή, αλλά αυτό δεν πρέπει να τον αποπροσανατολίσει... Το βασικό είναι να κρατήσει την πρόκριση, να μην επαναλάβει τα λάθη που τον έφεραν σε δύσκολη θέση και να συνεχίσει να βελτιώνεται. Ειδικά στην επίθεση, εκεί υπάρχουν ακόμα πολλά περιθώρια πηγή: gazzetta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ