2012-12-01 07:28:05
Φωτογραφία για Πάτρα: “Είναι όλα αλήθεια” από την Παμμικρασιατική Κινηματογραφική Λέσχη
Συνεχίζονται οι ενδιαφέρουσες προβολές από την Παμμικρασιατική Κινηματογραφική Λέσχη στα πλαίσια του Α΄μέρους προβολών Οκτωβρίου - Δεκεμβρίου.

Σήμερα, Σάββατο 1 Δεκεμβρίου στις 8.00μ.μ. θα προβληθεί η ταινία "Είναι όλα αλήθεια"

“Είναι όλα αλήθεια” του Όρσον Γουέλς (1942,ασπρ., Διάρκεια: 87')

Μια ταινία που προβλήθηκε το 1994, γιατί η "ελεύθερη" αμερικανική λογοκρισία την έκρινε ως κομμουνιστική! Βρισκόμαστε στα 1942 και ο διάσημος 27χρονος σκηνοθέτης, ο Ορσον Γουέλς, μετά την επιτυχία του "Πολίτη Κέιν",δέχεται να βοηθήσει την αμερικανική κυβέρνηση να συσφίξει τους δεσμούς της με τη Νότια Αμερική και ξεκινάει για τη Βραζιλία να γυρίσει μια ταινία εμπνευσμένη από τοπικά θέματα. Εχει στο μυαλό του μια τριλογία.

"Ο φίλος μου ο Μπενίτο" - πρόκειται για την ιστορία ενός παιδιού κι ενός ταύρου γυρισμένη στο Μεξικό -, το "Καρναβάλι του Ρίου" και "Τέσσερις άνδρες σε μια σχεδία",όπου θα ξαναπλάσει, με τους ίδιους τους ήρωες, την απίστευτη ιστορία τεσσάρων φτωχών ψαράδων που διέσχισαν χιλιάδες ναυτικά μίλια, από τη Φορταλέντσα στο Ρίο, για να συγκινήσουν τον Πρόεδρο της Βραζιλίας, και να του αποδείξουν την εκμετάλλευση που τους γίνεται
. Η ταινία γυρίζεται, αλλά δεν προβάλλεται ποτέ, για τους λόγους που προαναφέραμε! Το υλικό χάνεται, τα φιλόδοξα σχέδια ξεχνιούνται. Ομως, το θαύμα συντελείται. Ετσι, 40 χρόνια αργότερα και δυστυχώς μετά το θάνατο του σκηνοθέτη, μια αφοσιωμένη ομάδα σκηνοθετών ολοκληρώνει το ημιτελές επεισόδιο των ψαράδων, μοντάρει όλο το υλικό και το προβάλλει.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ