2012-11-30 21:15:02
Φωτογραφία για Χανιά: Συνελήφθη εγκέφαλος εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά
Σημαντική επιτυχία ενάντια στο οργανωμένο έγκλημα σημείωσε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων ύστερα από... μια συντονισμένη επιχείρηση που διεξήχθη σε Χανιά και Αθήνα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αρχικά συνελήφθη ένα άτομο, Αλβανικής υπηκοότητας, ως "εγκέφαλος" εγκληματικής οργάνωσης η οποία διακινούσε ναρκωτικά σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Ο Αλβανός συνελήφθη στην Αθήνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων και με τη συνεργασία αστυνομικών από την Αθήνα.

Στη συνέχεια, οι διωκτικές αρχές που κάτω από άκρα μυστικότητα, ερευνούσαν εδώ και αρκετό καιρό τις κινήσεις της σπείρας, έκλεισαν ραντεβού για αγοραπωλησία ναρκωτικών με μέλος της οργάνωσης.

Για τη συναλλαγή έφτασε σήμερα το πρωί στα Χανιά από την Αθήνα, ένας Έλληνας, ο οποίος δεν γνώριζε ότι οι άνθρωποι στους οποίους θα πουλούσε χασίς ήταν αστυνομικοί.


Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν επ'αυτοφώρω με 21 κιλά χασίς, που είχαν προσυμφωνηθεί για τη συναλλαγή, ενώ οι έρευνες των αρχών συνεχίζονται για τον εντοπισμό και άλλων μελών της οργάνωσης.

Όπως προέκυψε από τις εκτεταμένες έρευνες της Αστυνομίας, τα μέλη της σπείρας διέθεταν καταστήματα στην Αθήνα ως "βιτρίνα" πίσω από τα οποία έκρυβαν τις παράνομες δραστηριότητές τους και πραγματοποιούσαν ξέπλυμα μαύρου χρήματος που προέρχονταν από τη διακίνηση ναρκωτικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα, το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων έχει πραγματοποιήσει σημαντικές επιτυχίες στην καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών, σε υποθέσεις μάλιστα που ξεπερνούν τα όρια της Κρήτης, και αφορούν εγκληματικές οργανώσεις με πανελλαδική δράση.
flashnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ