2012-11-30 20:59:03
Φωτογραφία για Στάινμαϊερ προς Σόιμπλε: Παραδέξου τα λάθη σου για την Ελλάδα
Δριμύ κατηγορώ εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του SPD, Frank-Walter Steinmeier, στην ομιλία του που ακολούθησε εκείνη του Υπουργού Οικονομικών, Wolfgang Schäuble, κατά τη συζήτηση... για την έγκριση του πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα.

«Γιατί δεν μας είπατε νωρίτερα όσα μας λέτε τώρα;», «Μην μας μιλάτε με διδακτικό ύφος», «Δεν περιμένουμε να παραδεχθείτε ότι είχαμε δίκιο, αλλά παραδεχθείτε ότι σφάλατε», «Αυτό που βλέπω δεν είναι οριστική λύση για την Ελλάδα, αλλά αγορά χρόνου», ήταν, μέσα σε άκρες, μερικές από τις ατάκες που χρησιμοποίησε ο Steinmeier.

Συνολικά επέκρινε την κυβέρνηση για την αστοχία της να προβλέψει το μέγεθος της κρίσης και να παρέμβει έγκαιρα, για τις αναλήθειες ως προς το κόστος της διάσωσης της Ελλάδας και την παραπομπή της αντιμετώπισης των προβλημάτων στο μέλλον, ενώ επεσήμανε και το αναπόφευκτο του «κουρέματος» του ελληνικού χρέους:

Μπορείτε να το αναβάλετε για μετά τα Χριστούγεννα, για μετά τις τοπικές εκλογές ή τις εκλογές για το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο, αλλά δεν θα το αναβάλετε για πάντα, τόνισε με έμφαση ο Frank-Walter Steinmeier, βεβαιώνοντας ότι, τότε, ο συνασπισμός της Angela Merkel θα υποχρεωθεί να εισπράξει τα κόστη.

ysterografa.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Αδικία με τον Πίρλο...
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Αδικία με τον Πίρλο...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ