2012-11-30 12:22:59
Φωτογραφία για Το ΙΚΑ ζητάει πίσω λεφτά συνταξιούχων!
Με έγγραφο η γενική διευθύντρια Ασφαλιστικών Υπηρεσιών του Ιδρύματος επισημαίνει ότι θα πρέπει να επιστραφούν τα επιπλέον ποσά που έχουν καταβληθεί... Σοκ προκαλεί η απόφαση που εξέδωσε αιφνιδιαστικά χθες Πέμπτη το ΙΚΑ και με την οποία ουσιαστικά ζητά την ανάκληση συντάξεων που έχουνεκδοθεί με συνυπολογισμό πλασματικών χρόνων που υπερβαίνουν το ανώτατο όριοαναγνώρισης που προβλέπει ο νόμος.

Ερωτηθείς το πρωί της Παρασκευής από το Mega σχετικά με τηνεξέλιξη, ο διευθυντής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος αρνήθηκε να σχολιάσει,περιοριζόμενος να τονίσει ότι θα εκδοθεί εντός της ημέρας διευκρινιστικήανακοίνωση.

Την Πέμπτη, με έγγραφό της, η γενική διευθύντριαΑσφαλιστικών Υπηρεσιών του Ιδρύματος, Χαρίκλεια Γοντικάκη επισημαίνει ότι θαπρέπει να επιστραφούν τα επιπλέον ποσά που έχουν καταβληθεί και οι ασφαλισμένοινα ενταχθούν σε πρόγραμμα αυτασφάλισης έως τη συμπλήρωση των προϋποθέσεωνσυνταξιοδότησης.

Η εγκύκλιος αφορά ασφαλισμένους που είχαν αναγνωρίσειπλασματικούς χρόνους ασφάλισης πριν από το 2010, με βάση ειδικές νομικέςρυθμίσεις και αναγνώρισαν επιπλέον χρόνια με τις διατάξεις του νόμουΛοβέρδου-Κουτρουμάνη (3996/2011, «αναμόρφωση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας,ρυθμίσεις θεμάτων Κοινωνικής Ασφάλισης και άλλες διατάξεις»), με αποτέλεσμα ναυπερβούν το ανώτατο επιτρεπτό όριο.
epikaira
pontikonews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ