2012-11-30 02:44:02
Φωτογραφία για Επενδύσεις και επισκέψεις ομογενών στο Άργος
Θετικά μηνύματα από το Τορόντο και το Σικάγο για επενδύσεις ομογενών στο Άργος και... προσέλκυση τουριστών κομίζει ο δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος που ταξίδεψε για να συναντήσει τους Αργείους ομογενείς ως επικεφαλής αντιπροσωπείας της πόλης του.

Στο Τορόντο υπήρξαν συναντήσεις με οικονομικούς παράγοντες όπου ο Δήμαρχος τους ανέλυσε την κατάσταση στην Ελλάδα και τους ζήτησε να επενδύσουν στο δήμο, ενώ προγραμματίστηκαν περαιτέρω επαφές.

Μετά από την πρόσκληση του Συλλόγου Αργολιδέων «Ο Δαναός», ανταλλάχθηκαν απόψεις για τον ρόλο που μπορούν να παίξουν οι ομογενείς στην ανάκαμψη της χώρας. Μόνιμη επωδός Δημάρχου ήταν ότι η σημερινή οικονομική συγκυρία αποτελεί μεγάλη ευκαιρία για επενδύσεις και κάλεσε τους ομογενείς να έρθουν στην Ελλάδα και να τοποθετήσουν τα χρήματά τους.

Συνάντηση υπήρξε και με τον Γενικό Πρόξενο Τορόντο Δημήτρη Αζεμόπουλο προκειμένου να ανταλλαγούν απόψεις για την ανάπτυξη του Τουρισμού και του εμπορίου εκ μέρους της Ελλάδας και συγκεκριμένα του δήμου μας


Στο ίδιο πνεύμα δόθηκαν συνεντεύξεις από μέρους του Δημάρχου στο ραδιόφωνο, σε εφημερίδα, περιοδικό και site της ομογένειας, προβάλλοντας το Δήμο Άργους Μυκηνών σε όλη την ομογένεια και όχι μόνο.

Στο Σικάγο έγιναν επαφές με το Σύλλογο Αμερικανών Φιλελλήνων 1810-1840 όπου πρόεδρος είναι ο Αργείος Peter Nikolopoulos και συζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας για την ανάπτυξη του μαθητικού και φοιτητικού τουρισμού στο δήμο Άργους Μυκηνών, οργάνωση πιθανής αδελφοποίησης με πόλη του Ιλλινόις στο μέλλον, εμπορικές ανταλλαγές κ.α.

Οργανώθηκε συνάντηση με τη γενική πρόξενο του Σικάγο Ιωάννα Ευθυμιάδου και τον εμπορικό ακόλουθο και Αργείο Χρήστο Λελεμψή, όπου συζητήθηκαν τρόποι για την προσέλκυση-εξαγωγή Αργειακών προϊόντων στο Ιλλινόϊς.

Πραγματοποιήθηκαν επίσης επαφές με πολύ ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες της ομογένειας και συζητήθηκαν οι ευκαιρίες επενδύσεων στον δήμο Άργους Μυκηνών στην σημερινή δύσκολη για την Ελλάδα συγκυρία.

Επίσης η αντιπροσωπεία του δήμου είχε συναντήσεις με έλληνες καθηγητές Πανεπιστημίου που διδάσκουν στην Αμερική και αναλύθηκαν διάφορα θέματα πάντα προεξάρχοντος του τουρισμού και πως μπορεί αυτός να αυξηθεί στο δήμο Άργους Μυκηνών τόσο από ελληνοαμερικανούς όσο και από αμερικανούς πολίτες.

Τέλος προβάλλοντας το δήμο ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών έδωσε ωριαία συνέντευξη σε ραδιόφωνο του Ιλλινόις.
moriasnow.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ