2012-11-29 14:40:45
Φωτογραφία για Υψηλοί τόνοι στη Βουλή
Στα ύψη ανέβηκε το θερμόμετρο της πολιτικής αντιπαράθεσης στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου διεξάγεται η συζήτηση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το Μνημόνιο Ι... Η συζήτηση αναμένεται να περατωθεί στις 17.00 και αμέσως μετά θα διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία.

Υψηλούς τόνους χρησιμοποίησε κατά την ομιλία του ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, ο οποίος από το βήμα της Βουλής άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, στρέφοντας τα πυρά του ιδίως προς το ΠΑΣΟΚ «Οι πρώτοι που θα έπρεπε να ζητάτε εξεταστική, είστε εσείς κύριοι του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Παπακωνσταντίνου. Δεν αντέχετε, δεν έχετε το σθένος να υπερασπισθείτε τις δικές σας επιλογές. Να μας απαντήσει ο Παπακωνσταντίνου για την εκτίναξη του ελλείμματος», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας.

«Δεν έχετε το σθένος να υπερασπιστείτε τις πολιτικές σας επιλογές και αυτό αποτελεί ένδειξη ενοχής», πρόσθεσε, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι σήμερα «υπάρχει και τρίτος στο κάδρο της συγκάλυψης» και αυτός, όπως είπε, είναι η ΔΗΜΑΡ. «Μπορεί οι υπεύθυνοι να μην καθίσουν στο εδώλιο της δικαιοσύνης, αλλά θα καθίσουν στο περιθώριο της ιστορίας», κατέληξε.


Εντονη ήταν η αντίδραση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλου, ο οποίος κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι έφτασε στο «έσχατο σημείο της δημαγωγίας και της παραπλάνησης».

«Ευτυχώς για όλους μας η ιστορία δεν έχει τελειώσει, η ιστορία γράφεται. Τώρα έχει δοθεί στην Ελλάδα να κερδίσει το στέρεο έδαφος και να ξαναγίνει αυτοδύναμη.

Γράφεται από αυτούς που έχουν να πουν κάτι για το μέλλον», επισήμανε ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι η ομιλία του κ. Τσίπρα ήταν «γεμάτη θλίψη και εκνευρισμό για την απόφαση του Eurogroup».

«Πείτε ξεκάθαρες αλήθειες. Όχι λόγια του αέρα από τον καναπέ της αντιπολίτευσης. Πείτε στον κόσμο καθαρά τι θα γίνει αν βγούμε από το ευρώ; Η Ελλάδα θα γίνει Αλβανία του υπαρκτού σοσιαλισμού. Τσαμπουκάδες δεν χωράνε. Δεν έχετε καμία αντιπρόταση πλην τους χάους και του θανάτου της χώρας», σημείωσε, συμπληρώνοντας πως το ΠΑΣΟΚ είναι εγγυητής της σταθερότητας της χώρας.

Νωρίτερα, κατά την έναρξη της συζήτησης ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός ότι δεν εισάγεται προς συζήτηση σήμερα η αντίστοιχη πρόταση του κόμματός του, η οποία όπως είπε, φέρει τριάντα υπογραφές. Απαντώντας, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Θανάσης Νάκος, ενημέρωσε ότι με απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων η πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων τέθηκε στο αρχείο διότι δεν φέρει 60 υπογραφές, όπως ορίζει ο Κανονισμός.

Την πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής έχουν ήδη δηλώσει ότι θα καταψηφίσουν τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αναμένεται να πουν «ναι», δεδομένου ότι ο Πάνος Καμμένος έχει καταθέσει ανάλογη πρόταση, ενώ «ναι» θα ψηφίσει και η Χρυσή Αυγή, όπως δήλωσε ο βουλευτής Επικρατείας του κόμματος Χρήστος Παπάς. Αδιευκρίνιστο παραμένει τι στάση θα τηρήσει το ΚΚΕ
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ