2024-01-16 14:31:25
Φωτογραφία για Ανέβηκαν οι τόνοι στην εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη
Σημείο έντονης αντιπαράθεσης, αποτέλεσε στη σημερινή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για το δυστύχημα των Τεμπών, η επάρκεια του ιατρικού φακέλου του μηχανοδηγού της μοιραίας αμαξοστοιχίας.

Δημήτρης Ράντος

athina984.gr

Η πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων Ιωάννα Τσιαπαρίκου, απαντώντας σε ερώτηση του εισηγητή της ΝΔ Λάζαρου Τσαβδαρίδη, ανέφερε ότι ο συγκεκριμένος μηχανοδηγός είχε πιστοποιητικό ικανότητας από καρδιολόγο, νευρολόγο-ψυχίατρο, ΩΡΛ και οφθαλμίατρο, προσκομίζοντας στην Επιτροπή δύο έγγραφα υπογεγραμμένα από γενικό παθολόγο, ο οποίος είχε και την ευθύνη της τελικής έγκρισης. Ωστόσο, διευκρίνησε ότι για ζητήματα επιχειρησιακής λειτουργίας, υπεύθυνη δεν είναι η ΡΑΣ, αλλά η σιδηροδρομική επιχείρηση που υποχρεωμένη να προσκομίσει στην Αρχή την ιατρική γνωμάτευση.

Ανεπαρκή χαρακτήρισε τα έγγραφα, ο κ. Τσαβδαρίδης, ζητώντας τον πλήρη ιατρικό φάκελο του θανόντος. «Δεν μπορεί να μην υπάρχουν στοιχεία για έναν άνθρωπο 62 ετών που κρίθηκε ικανός να οδηγεί αμαξοστοιχία, όταν είχε υποστεί δυο εγκεφαλικά επεισόδια και είχε διαγνωστεί με ανεύρισμα».


Οι τόνοι ανέβηκαν, όταν ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κόκκαλης, κατηγόρησε την κυβερνητική πλειοψηφία ότι «έφτασε στο σημείο να ενοχοποιεί τους νεκρούς», φράση που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προέδρου της Επιτροπής Δημήτρη Μαρκόπουλου αλλά και των βουλευτών της ΝΔ.

Ο κ. Κόκκαλης, πάντως, αναγνώρισε ότι το έγγραφο είναι ελλιπές, ζητώντας να ελεγχθεί η επάρκειά του από την αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Νωρίτερα, δύο βασικοί μάρτυρες ο Αθανάσιος Βούρδας, διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ την περίοδο 2015 – 2017 και ο Χρήστος Διονέλης αντιπρόεδρος της ΕΡΓΟΣΕ την ίδια περίοδο, με επιστολές τους προς το προεδρείο της Επιτροπής, ενημέρωσαν ότι δεν θα προσέλθουν για κατάθεση, επικαλούμενοι ότι τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη από την ευρωπαϊκή εισαγγελία για τη σύμβαση 717 που αφορά την τηλεδιοίκηση και τη σηματοδότηση του δικτύου.

«Προσχηματική και καταχρηστική», χαρακτηρίστηκε από όλα τα κόμματα, η άρνηση των δύο να καταθέσουν και τελικώς αποφασίστηκε να κληθούν εκ νέου στην Επιτροπή.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ