2012-11-29 11:21:03
Φωτογραφία για Διεθνείς επικρίσεις στη Ν. Κορέα για τη λογοκρισία
Η Διεθνής Αμνηστία κατηγόρησε τη Νότια Κορέα ότι εφαρμόζει ένα νόμο για την ασφάλεια, ο οποίος ψηφίστηκε πριν από 65 χρόνια, για να πνίξει τη φωνή της αντιπολίτευσης και κάθε άλλη γνώμη πέραν αυτής της σημερινής κυβέρνησης, για τη Βόρεια Κορέα.

Η 40σέλιδη έκθεση της οργάνωσης αυτής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, υπογραμμίζει τη "θεαματική αύξηση" των περιπτώσεων προσφυγής στο νόμο για την εθνική ασφάλεια, επί της προεδρίας του Λι Μιουνγκ-Μπακ, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία από το 2008 και η θητεία του λήγει το 2013.

Η Διεθνής Αμνηστία τονίζει ότι από το 2008, οι αρχές στηρίζονται στις ασαφώς διατυπωμένες παραγράφους του νόμου αυτού, για τη δίωξη προσώπων και οργανώσεων που αντιτίθενται στις κυβερνητικές πολιτικές, κυρίως όσον αφορά τη Βόρεια Κορέα.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, οι υποθέσεις που έχουν σταλεί στη δικαιοσύνη για παραβίαση του νόμου για την εθνική ασφάλεια, από 46 που ήταν το 2008 αυξήθηκαν σε 90 το 2011. Η πλειοψηφία των υποθέσεων αυτών αφορά πρόσωπα και οργανώσεις που προέβησαν σε θετικά για τη Βόρεια Κορέα σχόλια.


Δεκαοχτώ ιστότοποι έκλεισαν το 2009 εξαιτίας τέτοιου είδους σχολίων. Από το 2009 ως τον Οκτώβριο του 2011, οι ιστότοποι που έκλεισαν ήσαν 178.

"Κανένας δεν αρνείται το δικαίωμα στη Νότια Κορέα να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών της. Όμως, δεν πρόκειται γι΄αυτό. Η συχνή και αυθαίρετη εφαρμογή του νόμου αυτού πρέπει να σταματήσει", δήλωσε ο Ρατζίβ Ναραγιάν, υπεύθυνος του τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας στην ανατολική Ασία.
nooz.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ