2012-11-29 00:54:09
Φωτογραφία για Πρώτο θέμα σε όλα τα αλβανικά ΜΜΕ η ματαίωση της επίσκεψης του Έλληνα ΥΠΕΞ στα Τίρανα
Από τα πρώτα θέματα στα αλβανικά ΜΜΕ, όπως ήταν αναμενόμενο άλλωστε, είναι η ματαίωση της επίσκεψης του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών έπειτα από την δήλωση Μπερίσα πως η Πρέβεζα είναι αλβανικό έδαφος.

Τα αλβανικά ΜΜΕ χαρακτηρίζουν ως «αρνητική εξέλιξη» για τις ελληνο-αλβανικές σχέσεις την αντίδραση της Ελλάδας. Μάλιστα κάποια ΜΜΕ δεν διστάζουν να ρίξουν κι άλλο λάδι στην φωτιά γράφοντας πως «οι Έλληνες φοβούνται από την Εθνική Αλβανία»!

Η αλβανική εφημερίδα «START», για παράδειγμα, γράφει στην ηλεκτρονική της έκδοση πως «Θυμώνουν οι γείτονες, ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας ακυρώνει την επίσκεψη στα Τίρανα».

«Οι δηλώσεις Μπερίσα ακυρώνουν την επίσκεψη Αβραμόπουλου» γράφει η αλβανική εφημερίδα “Panorama” που φιλοξένησε μια μέρα πριν συνέντευξη του Έλληνα ΥΠΕΞ.

«Η ελληνική κυβέρνηση, η οποία βιώνει την ισχυρή οικονομική κηρύττοντας αρκετές φορές την πτώχευση, φοβάται από την Εθνική Αλβανία και διαμαρτύρεται για την αναφορά των ονομάτων των αλβανικών εδαφών αντιδρώντας με ακραίο τρόπο, με μποϊκοτάζ επίσημης γιορτής που είχαν επιβεβαιώσει πως θα συμμετάσχουν» γράφει το NOA.al, ένα από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία της χώρας γνωστό για τις ανθελληνικές του τάσεις.


«Ο Έλληνας ΥΠΕΞ ακυρώνει την τελευταία στιγμή την επίσκεψη του στα Τίρανα λόγω των δηλώσεων του Μπερίσα για την Πρέβεζα» γραφεί το μεγαλύτερο ειδησεογραφικό πρακτορείο της χώρας Balkanweb.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και τα υπόλοιπα ΜΜΕ της χώρας όπως η εφημερίδα «SHEKULLI», ο τηλεοπτικός σταθμός «TOP CHANNEL» κ.α.

Aftonomi.gr

                                                                                                                                         
Eglimatikotita
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ