2012-11-29 00:23:02
Φωτογραφία για «Μεγάλη προσπάθεια για τις περικοπές στην υγεία»
Στη διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους της Τρόικας έχουμε καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να καταστήσουμε σαφές το μήνυμα ότι ο τομέας της υγείας πρέπει να μείνει... εκτός του πλαισίου των περικοπών δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος τέλεσε τα εγκαίνια του Τμήματος Ενδονοσοκομειακής Μονάδας Νοσηλείας για Εφήβους με Ψυχιατρικά-Ψυχοκοινωνικά προβλήματα στο Μακάρειο Νοσοκομείο.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε πως η έναρξη της λειτουργίας του Τμήματος αυτού θεωρείται ύψιστης σημασίας αφού θα προσφέρει στους έφηβους που έχουν ανάγκη, εξειδικευμένη βοήθεια για πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων τους, προσθέτοντας πως οι ασθενείς με ψυχιατρικά – ψυχοκοινωνικά προβλήματα και οι οικογένειες τους δεν χρειάζεται πλέον να μεταβαίνουν στο εξωτερικό για εξειδικευμένη θεραπεία.

Ανέφερε πως «μας ικανοποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που αντιμετωπίζει η Κύπρος κατέστη δυνατή η έναρξη λειτουργίας του Τμήματος αυτού. Καταδεικνύει με πασιφανή τρόπο την διαχρονική έγνοια της παρούσας Κυβέρνησης για την ευημερία των νέων μας η οποία είναι πρωταρχικής σημασίας», ανέφερε.


Ο Πρόεδρος Χριστόφιας ανέφερε πως «αποτελεί πάγια θέση της Κυβέρνησης ότι η υγεία αποτελεί ύψιστο κοινωνικό αγαθό. Έχουμε δώσει μεγάλη σημασία στην υλοποίηση πολιτικών που αναβαθμίζουν τις παρεχόμενες ιατρικές υπηρεσίες στον απλό άνθρωπο».

«Στις δύσκολες ώρες που περνά ο τόπος μας εν μέσω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει το παγκόσμιο παραμένουμε σταθεροί στη θέση ότι η υγεία δεν θα πρέπει να αποτελέσει θύμα της αυστηρής λιτότητας. Στη διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους της Τρόικα έχουμε καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να καταστήσουμε σαφές το μήνυμα ότι ο τομέας της υγείας πρέπει να μείνει εκτός του πλαισίου των περικοπών. Με βάση τις Ευρωπαϊκές συστάσεις έχουμε βάλει μπρος για τη δημιουργία ενός Γενικού Σχεδίου Υγείας κάτι που αποτελεί εθνικό στόχο εδώ και μερικές δεκαετίες», πρόσθεσε.

Είπε πως «κατά τη διάρκεια της θητείας μας προωθήσαμε και επιμείναμε στην υλοποίηση του κομβικού στόχου για δημιουργία της πρώτης Ιατρικής Σχολής στην Κύπρο».

«Ευελπιστούμε ότι θα αποτελέσει κέντρο παραγωγής γνώσης και συνεχούς επιμόρφωσης του Ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού» είπε και αναφέρθηκε στα επιτεύγματα της πρόσφατης αναβάθμισης του ογκολογικού κέντρου στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και τον προγραμματισμό λειτουργίας δυο νέων ακτινοθεραπευτικών κέντρων στις επαρχίες Λευκωσίας και Λεμεσού. «Η λειτουργία της ενδονοσοκομειακής αυτής μονάδας αποτελεί ένα ακόμα σημαντικό βήμα προς την ορθή κατεύθυνση. Αυτά αποτελούν μόνο μικρό μέρος των επιτευγμάτων της διακυβέρνησης αυτής», ανέφερε.

Είπε πως η προώθηση της ψυχικής υγείας στα παιδιά και στους έφηβους θεωρείται πλέον προτεραιότητα ανά το Παγκόσμιο και παρά το ότι είναι βασικό δικαίωμα των εφήβων να ζήσουν το ξεκίνημα της ζωής τους ευτυχισμένα και ξέγνοιαστα, εντούτοις πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα, φανερώνουν ότι ολοένα και περισσότεροι έφηβοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα Ψυχικής Υγείας, τα οποία συχνά αποτελούν απειλή και για τη σωματική τους υγεία.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας επικρότησε το γεγονός ότι το Τμήμα που εγκαινίασε στεγάζεται στο Μακάρειο Νοσοκομείο που στεγάζει και τις υπόλοιπες παιδιατρικές κλινικές. Αυτό επιβεβαιώνει το μήνυμα ότι το ψυχικό πρόβλημα δεν διαφέρει σε τίποτα από τη σωματική ασθένεια και ότι τα νεαρά άτομα που αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους προβλήματα, δεν διαφέρουν σε καμία περίπτωση από άλλους νεαρούς νοσηλευόμενους, είπε.

alithia.com.cy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ