2012-11-28 11:28:03
Φωτογραφία για Εκτός υπηρεσίας 11 υπάλληλοι από την Κρήτη!
Μπορεί να είναι ακόμη ρευστή η κατάσταση με τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων, αλλά είναι οριστικό ότι τίθενται σε αυτοδίκαιη... αργία όσοι έχουν εμπλακεί σε πειθαρχικές υποθέσεις

Μπορεί ακόμη να μην έχει ξεκαθαρίσει το πόσοι υπάλληλοι και αν θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, αλλά σίγουρα στην Κρήτη θα βρεθούν έκτος υπηρεσίας 11 υπάλληλοι που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχουν εμπλακεί σε ποινικές

υποθέσεις! Πρόκειται για 8 υπαλλήλους της Περιφέρειας Κρήτης και 3 υπαλλήλους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που δύσκολα θα γλιτώσουν την “αυτοδίκαιη αργία” όπως προβλέπει το νέο νομοθετικό πλαίσιο! Το εντυπωσιακό είναι ότι αυτοί οι υπάλληλοι θα πληρώνονται το... 75% του μισθού τους για όσο θα κάθονται!

Σύμφωνα με πληροφορίες έκτος υπηρεσίας θα βρεθούν για την Περιφέρεια Κρήτης και οι 8 υπάλληλοι του Μηχανολογικού που είχαν αναμειχθεί στην υπόθεση των πλαστών διπλωμάτων. Μπορεί μεν μόνο οι δύο να είχαν τεθεί σε δυνητική αργία από το Πειθαρχικό Συμβούλιο, αλλά επειδή διετάχθη η συνέχιση της προανάκρισης θεωρείται ότι και οι υπόλοιποι έξι είναι σε ανάλογη διαδικασία.


"Ο νόμος προβλέπει και γι’ αυτούς να τεθούν σε αυτοδίκαιη αργία ενός έτους. Και εάν στο μεταξύ ξεκαθαρίσει η υπόθεσή τους θετικά τότε επανέρχονται" ανέφερε στέλεχος της Περιφέρειας Κρήτης που επεσήμανε ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο και όλοι έχουν ειδοποιηθεί. Εκείνο που δεν έχει ξεκαθαρίσει είναι τι συμβαίνει στην περίπτωση που κάνουν αίτηση αναστολής και γι’ αυτό έχει γίνει σχετικό ερώτημα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

Ανάλογη θα είναι και η εξέλιξη για τρεις υπαλλήλους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, έναν από το Λασίθι και δύο από το Ηράκλειο που μπαίνουν σε αυτοδίκαιη αργία.

Σχετικά με τη διαθεσιμότητα πάντως η Περιφέρεια Κρήτης έχει ξεκαθαρίσει ότι εμπίπτουν μόνο 7 άρα δεν χρειάζεται να φύγει κανένας.
cretalive.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ