2012-11-27 11:51:01
Φωτογραφία για Ανακουφίστηκαν Σαμαράς – Βενιζέλος
Φανερά ανακουφισμένοι εμφανίστηκαν ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετά την απόφαση του Eurogroup για την εκταμίευση της δόσης.

Οι πολιτικοί αρχηγοί της συγκυβέρνησης περίμεναν εναγωνίως την απόφαση του Eurogroup καθώς από αυτή κρινόταν το μέλλον της κυβέρνησης αλλά και των κομμάτων τους.Μετά την χτεσινή απόφαση θεωρούν πως κέρδισαν χρόνο τον οποίο θα χρησιμοποιήσουν προσπαθώντας για να συμμαζέψουν την καταρρέουσα εκλογική τους επιρροή.

«Όλα πήγαν καλά. Το παλέψαμε οι Έλληνες, όλοι μαζί, και αύριο ξεκινάει μια καινούργια μέρα για όλους τους Έλληνες. Αύριο θα έχουμε περισσότερα να πούμε με λεπτομέρειες» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς έξω από το Μέγαρο Μαξίμου όταν ολοκληρώθηκε το Εurogroup.

Aπό την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ , Ευάγγελος Βενιζέλος, έδωσε σημασία στην επόμενη μέρα και στην εφαρμογή των μέτρων σε μια ασυνήθιστα (για την περίσταση) λακωνική δήλωση:


«Το πλαίσιο που διαμορφώθηκε στο Eurogroup είναι η νέα αφετηρία που χρειάζεται η χώρα μετά από εννέα μήνες αναμονής. Οι λεπτομέρειες έχουν τη σημασία τους, το κρίσιμο όμως είναι η μεγάλη εικόνα. Και αυτή είναι αναμφίβολα θετική χάρη στις σκληρές θυσίες του ελληνικού λαού. Σε εμάς, τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, εναπόκειται τώρα να αξιοποιήσουμε το πλαίσιο αυτό και να οργανώσουμε τις εσωτερικές προϋποθέσεις της εθνικής ανάκαμψης».

Αποφασιστικό βήμα για την παραμονή στο ευρώ θεωρεί την συμφωνία των Βρυξελλών ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

«Οι αποφάσεις του Eurogroup, με τη συνέχιση της χρηματοδότησης και τη μείωση των επιβαρύνσεων του χρέους, συνιστούν αποφασιστικό βήμα για την παραμονή της χώρας στο ευρώ », αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Στη συνέχεια ο ίδιος εκτιμά ότι πρέπει να συνεχιστεί η μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει η χώρα:

«Η χώρα μας πρέπει να συνεχίσει τη μεγάλη προσπάθεια για τη σταθεροποίηση και την ανάκαμψη, με ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα, προώθηση αναπτυξιακών παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση της ύφεσης και δημιουργία ενός δικτύου κοινωνικής υποστήριξης», καταλήγει ο κ. Κουβέλης.
 Πηγή
logioshermes
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ