2012-11-27 11:49:06
Φωτογραφία για Η ίδια σπείρα πίσω από τα δυο ριφιφί σε Πύργο και Κυπαρρισία
H δεύτερη διάρρηξη σε σούπερ μάρκετ με τη μέθοδο του ριφιφί μέσα σε δυο 24ωρα σε διαφορετικές αλλά όχι ιδιαίτερα μακρινές περιοχές της Πελοποννήσου, προβληματίζει ιδιαίτερα τις αστυνομικές υπηρεσίες που εκτιμούν ότι έχουν να κάνει με οργανωμένη σπείρα «επαγγελματιών» κακοποιών.

Το ριφιφί που έγινε τα ξημερώματα στην ανατολική πλευρά της πόλης του Πύργου, ήταν πανομοιότυπο με αυτό που είχε γίνει τη νύχτα του Σαββάτου στο υποκατάστημα γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ στην Κυπαρισσία. Η μόνη διαφορά ήταν ότι οι δράστες δεν χρειάστηκε να ανεβούν στη στέγη, αλλά αφού κατάφεραν να απενεργοποιήσουν τον συναγερμό, άνοιξαν τρύπα στο μεταλλικό περίβλημα του κτιρίου.

Μόλις μπήκαν στο εσωτερικό, πήγαν στο λογιστήριο, όπου προφανώς γνώριζαν ότι υπήρχαν δυο χρηματοκιβώτια. Το ένα, που ήταν μικρό, κατάφεραν να το παραβιάσουν και να αρπάξουν 1.500 ευρώ που υπήρχαν μέσα. Προσπάθησαν να ανοίξουν και το μεγαλύτερο, αλλά δεν τα κατάφεραν. Τόσο για το ριφιφί, όσο και για τις διαρρήξεις, χρησιμοποιήθηκαν ίδια εργαλεία με αυτά στην Κυπαρισσία, δηλαδή οξυγόνο, τροχός και ένα μικρό κομπρεσέρ που απέφεραν στους δράστες 21.000 ευρώ.

Πηγή: protothema
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ