2012-11-27 11:21:02
Φωτογραφία για Λύση ιστορικής αξιοπρέπειας ΤΩΡΑ!
Γράφει ο Σπύρος Ριζόπουλος

Για το αποψινό Eurogroup δεν χρειάζεται να ξενυχτήσουμε. Είναι αυτό που λέει ο θυμόσοφος λαός «χωριό που φαίνεται, κολαούζο δεν θέλει». Το πιθανότερο λοιπόν είναι οι μεταμεσονύχτιες αποφάσεις να ικανοποιήσουν απλά και μόνο το πολιτικό παιχνίδι της καθημερινότητας, τόσο μεταξύ των εταίρων – δανειστών όσο και στο εσωτερικό της χώρας. Στην ουσία θα μιλάμε για «άρες μάρες κουκουνάρες» και λογιστικά τερτίπια, μόνο και μόνο για να εκταμιευθεί κάποιο ποσό της δόσης.

Αν η κυβέρνηση λοιπόν, ήθελε να κάνει την εθνική ανάγκη ιστορία, τότε θα πήγαινε στο Eurogroup αποφασισμένη όχι να πάρει τη δόση αλλά αποφασισμένη να πάρει τη λύση. Διότι αν δεν την πάρει τώρα δεν θα την πάρει ποτέ. Με το να πηγαίνει όμως έχοντας κάνει την ιστορία σιωπή, θα επιτρέψει στους Γερμανούς να μας σύρουν έτσι μέχρι τις εκλογές τους τον Σεπτέμβριο του 2013 και μετά ….«γαία πυρί μιχθήτω». Δεκάρα τσακιστή δεν πρόκειται να δώσουν ούτε σε εμάς, ούτε σε κανέναν άλλο.


Ήδη η Γαλλία με πολλούς και διάφορους διαύλους έχει περάσει αυτό το μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση. Ακόμη και η Αλβελέρ βγήκε και είπε δημόσια πως όλο το Παρίσι της λέει πως «θα έχετε κράτος μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2013». Κι επειδή οι Γερμανοί πήραν είδηση τις προειδοποιήσεις αυτές βγήκε χθες η γερμανική «Die Welt» να ρίξει στάχτη στα μάτια της Ευρώπης, εμφανίζοντας τον Σόιμπλε να αποδέχεται «κούρεμα» μετά το 2015, διαφωνώντας με την υπόλοιπη γερμανική κυβέρνηση. Αλλά ακόμη κι αν το εννοούσαν, ποιος ζει και ποιος πεθαίνει μέχρι το 2015; Η Ελλάδα θα ζει;

Επανέρχομαι λοιπόν στο αποψινό Eurogroup επισημαίνοντας πως αν η ελληνική κυβέρνηση επιλέξει έστω και την ύστατη ώρα να προσεγγίσει τη συνεδρίαση με ιστορικούς όρους και όχι με πολιτικαντισμούς, κανονικά ο κ. Στουρνάρας μόλις διαπιστώσει ότι δεν συμφωνείται αξιόπιστη λύση βιωσιμότητας θα έπρεπε αμέσως να βγει από την αίθουσα, να επικοινωνήσει με τον έλληνα πρωθυπουργό και να επιστρέψει για να ανακοινώσει πως για την Ελλάδα τίθεται ζήτημα εθνικής επιβίωσης και έχει το δικαίωμα της αυτοάμυνας, όπως αναγνωρίστηκε λίαν προσφάτως και στο Ισραήλ για άλλους λόγους. Τουτέστιν, θα μπλοκάρει κάθε λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Βλέπε το άρθρο «Βυθίσατε την Ευρώπη».

Ο κ. Στουρνάρας έχει την ευκαιρία να γράψει απόψε προσωπική και εθνική ιστορία διατυπώνοντας στους εταίρους και δανειστές μας το δίλημμα: ή λύση εθνικής αξιοπρέπειας ή…. «Κούγκι». Κι ας μπει στον κόπο να τους εξηγήσει, εν συντομία, τι εννοούμε εμείς οι Έλληνες, όταν λέμε «Κούγκι».

Η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός. Εν προκειμένω, το αντάλλαγμα της ελληνικής σιωπής θα είναι ένα «χρυσωμένο χάπι» με ημερομηνία λήξης τον Σεπτέμβριο του 2013. Τα σοβαρά έθνη όμως δεν μπορούν να ζήσουν με …. ληγμένα.

ΥΓ1: Η αξιοπιστία των «λύσεων» που θέλει να επιβάλλει η Γερμανία, φάνηκε ξεκάθαρα με την βροντερή ανακοίνωση της επαναγοράς ελληνικών ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά. Όταν θες πραγματικά να κάνεις κάτι τέτοιο, απλώς δεν το λες. Αλλιώς, οι αξίες των ομολόγων αρχίζουν εύλογα να ανεβαίνουν προς τα πάνω, καθιστώντας «δώρο – άδωρο» την όποια χρηματοδότηση για επαναγορά του χρέους. Αυτό που μπορεί να το σκεφτεί ένας πρωτοετής φοιτητής της ΑΣΟΕΕ δεν μπορεί να το σκεφτεί κοτζάμ Eurogroup; Ή απλά μας έχουν βρει και μας γλεντάνε κανονικά;

ΥΓ2: Είναι γνωστό πως η ιδεολογική μου συγγένεια με τον κομμουνισμό είναι «όση και του Φάντη με το ρετσινόλαδο». Σέβομαι όμως απεριόριστα το ΚΚΕ ως το μόνο συνεπές κόμμα στην Ελλάδα. Τα ξεκαθαρίζω αυτά για να αιτιολογήσω τη χρήση της «Ρόζας» του Μητροπάνου που έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια να ταυτιστεί αποκλειστικά με το «παγκόσμιο κομμουνιστικό κίνημα». Για μένα ήταν πάντα ένα πολύ όμορφο και πολύ δυνατό ελληνικό τραγούδι και εκφράζει πιστεύω τα συναισθήματα που θα νιώθουν απόψε 11.000.000 Έλληνες.

rizopoulospost.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ