2012-11-27 10:55:02
Φωτογραφία για Σγουρός: «Σε 22 μήνες ο ΧΥΤΑ Φυλής θα έχει γεμίσει πλήρως»
Σήμα κινδύνου για τα απορριμματα του Λεκανοπεδίου εξέπεμψε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός. Μιλώντας σε συνεδρίαση του... Ενιαίου Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) ανέφερε ότι σε 22 μήνες η χωρητικότητα του ΧΥΤΑ Φυλής θα έχει εξαντληθεί.

Σύμφωνα με μετρήσεις του ΕΔΣΝΑ, μέχρι τις 16 Νοεμβρίου είχαν εναποτεθεί στο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων σχεδόν 11,7 εκατομμύρια κυβικά μέτρα σκουπιδιών και απομένουν πλέον μόνο 5,4 εκατ. κυβικά μέτρα μέχρι να γεμίσει.

Ο ΧΥΤΑ Φυλής εξυπηρετεί σήμερα όλο το λεκανοπέδιο Αττικής και δέχεται 5.500 τόνους οικιακών απορριμμάτων.

Όπως τόνισε ο κ. Σγουρός, μιλώντας τη Δευτέρα στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ, είναι πλέον επιτακτική η η ανάγκη υλοποίησης του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων, ο οποίος προβλέπει την κατασκευή τεσσάρων νέων μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων, με τους οποίους θα μειωθεί ο όγκος των σκουπιδιών που οδηγούνται προς υγειονομική ταφή.

Σύμφωνα με την κοινοτική οδηγία 98/08, η οποία έχει ενσωματωθεί στην ελληνική νομοθεσία, στην ταφή απορριμμάτων χωρίς προηγούμενη επεξεργασία επιβάλλεται ειδικό τέλος ταφής 35 ευρώ ανά τόνο, το οποίο αυξάνεται ετησίως με 5 ευρώ ανά τόνο, έως του ποσού των 60 ευρώ ανά τόνο.
left.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ