2012-11-27 07:22:04
Φωτογραφία για ΔΝΤ: Αξιολόγηση του χρηματοπιστωτικού τομέα της Ιταλίας
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα προχωρήσει στην αξιολόγηση του χρηματοπιστωτικού τομέα της Ιταλίας στο πλαίσιο του προγράμματος επιτήρησης των... 25 χωρών που θεωρούνται «συστημικής» σημασίας.

«Το Ταμείο θα αξιολογήσει τον χρηματοπιστωτικό τομέα της Ιταλίας το 2013» ανέφερε μια εκπρόσωπος του ΔΝΤ, χαρακτηρίζοντας την αξιολόγηση αυτή θέμα «ρουτίνας». Διευκρίνισε ότι από το 2010, 25 χώρες που έχουν επιλεγεί από τον ΔΝΤ υποχρεούνται να υποβάλλονται κάθε πέντε χρόνια σε μια «εξέταση εις βάθος» της οικονομίας τους.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ΔΝΤ η αξιολόγηση αυτή επιτρέπει να εντοπιστούν οι βασικοί κίνδυνοι που μπορεί να απειλήσουν την οικονομική σταθερότητα μιας χώρας αλλά και την ικανότητα των αρχών να ανταποκριθούν σε μια ενδεχόμενη κρίση. Η έκθεση που συντάσσεται συνήθως ανακοινώνεται από την υπό εξέταση χώρα.

«Η τελευταία αξιολόγηση της Ιταλίας ανάγεται στο 2006», σημείωσε η εκπρόσωπος.

Την περασμένη εβδομάδα ο οίκος αξιολόγησης Moody's χαρακτήρισε «αρνητικές» τις προοπτικές του τραπεζικού τομέα της Ιταλίας, κυρίως λόγω της ύφεσης που πλήττει τη χώρα.

Στα μέσα Ιουλίου ο ίδιος οίκος είχε υποβαθμίσει 13 ιταλικές τράπεζες, μεταξύ των οποίων και τις UniCredit και Intesa Sanpaolo.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ