2012-11-26 01:19:09
Φωτογραφία για Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ (1-1)
Σε ένα παιχνίδι που θεωρητικά -εκ του αποτελέσματος- έλεγχε ρυθμό, αποτέλεσμα και είχε και ευκαιρίες για ευρύ σκορ μέσα στην Τούμπα ο Ολυμπιακός κατάφερε στα τελευταία λεπτά να πάρει μόνο τον 1 βαθμό της ισοπαλίας... Λίγο η τύχη, λίγο οι χαμένες ευκαιρίες και ίσως η χαλαρότητα που έδειξαν στα τελευταία λεπτά οι ερυθρόλευκοι, χάνοντας τη συγκέντρωσή τους, έδωσε στον ΠΑΟΚ το δικαίωμα να πάρει κάτι που δεν άξιζε μεν αλλά... το αποτέλεσμα μετράει και αυτό λέει 1-1.

Κάποιοι ξεχώρισαν, κάποιοι απογοήτευσαν και κάποιοι κυμάνθηκαν σε μέτρια πλαίσια από την ομάδα που "κατέβασε" ο Λεονάρντο Ζαρντίμ στην Τούμπα, αλλά το καλό ήταν, με εξαίρεση τα τελευταία λεπτά, ότι κανένας δεν ήταν αδιάφορος. Φυσικά και ο Ολυμπιακός έχει δικαίωμα να κάνει και μια ισοπαλία αλλά... όχι σε ένα παιχνίδι που έδειχνε και ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος, ενώ το ήθελε πολύ και ο κόσμος της ομάδας! Απλά αποδείχτηκε για άλλη μια φορά ότι ο μόνος αντίπαλος που έχει στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός είναι ο κακός του εαυτός ακόμα και όταν αυτός εμφανίζεται για λίγα λεπτά... Είτε αυτό λέγεται αστοχία, ατυχία, κούραση ή όπως αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί. Η διαφορά δυναμικότητας με όλες τις ομάδες είναι δεδομένη, μόνο που πρέπει να αποτυπώνεται και μέσα στο γήπεδο ΚΑΙ στα 90 λεπτά, διαφορετικά... η μπάλα τιμωρεί!


Ας δούμε τι έκαναν οι παίκτες μας αναλυτικά :

Κάρολ:

Η ξαφνική του αδιαθεσία στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου δεν κατάφερε να τον θέσει εκτός αγώνα. Για... ντέρμπι δεν πιέστηκε καθόλου στο πρώτο ημίχρονο, χάρη και στην καλή αμυντική λειτουργία των ερυθρολεύκων. Στην επανάληψη είχε μια εξαιρετική επέμβαση στο πονηρό σουτ του Λίνο στο 69', ενώ αντέδρασε σωστά και στο 75' στην κοντινή προβολή του Φωτάκη από εκτέλεση φάουλ του Βραζιλιάνου. Στην φάση της ισοφάρισης του ΠΑΟΚ δεν φέρει ευθύνη.

Τοροσίδης:

Κινήθηκε σε μέτρια επίπεδα ωστόσο στην φάση του 88' δεν προλαβαίνει τον Αθανασιάδη που σκοράρει και ισοφαρίζει, φέροντας ίσως την μεγαλύτερη ευθύνη όλων, παρόλο που ήταν ολυγωρία και του Σιόβα στη συγκεκριμένη φάση.

Μανωλάς:

Εξουδετέρωσε τον Αθανασιάδη, έχοντας στο ενεργητικό του έγκαιρες και σωστές επεμβάσεις. Απέφυγε τα λάθη και τις περιττές ενέργειες, είχε υψηλό βαθμό συγκέντρωσης και έκανε ακόμα μια καλή εμφάνιση με τα ερυθρόλευκα.

Σιόβας:

Καθοριστική η επέμβαση του με το κεφάλι προ του Αθανασιάδη στο 27', με τον Τζιμπούρ να σκοράρει στην εξέλιξη της φάσης για το 1-0 του Ολυμπιακού. Κυρίαρχος στον "αέρα", προσπαθεί με την μπάλα στο χόρτο, αλλά έχει ευθύνη για την φάση του 88', καθώς ναι μεν βγήκε σωστά στην περιστροφή της άμυνας αλλά δεν πρόλαβε να εμποδίσει τον (σαφώς πιο γρήγορο) Σαλπιγγίδη να σεντράρει προς τον σκόρερ Αθανασιάδη.

Χολέμπας:

Απέναντι στον γρήγορο Σαλπιγγίδη τα πήγε σχετικά καλά, μη επιτρέποντάς του να φανεί απειλητικός. Επιθετικά δεν ρίσκαρε ιδιαίτερα, ωστόσο όσες φορές αποφάσισε να βγει στην πλευρά του Αμπντούν είχε σωστές ενέργειες.

Μανιάτης:

Έτρεξε αρκετά, προσπάθησε αλλά εκτός από την κούραση είναι φανερή και η αδυναμία του να προσφέρει επαρκώς επιθετικά, είτε πατώντας περιοχή για να σκοράρει, είτε δημιουργώντας για τους συμπαίκτες του.

Μοντέστο:

Γενικά έκανε καλό παιχνίδι, αλλά έδειχνε κουρασμένος με αποτέλεσμα αρκετές φορές να πηγαίνει δεύτερος στη μπάλα. Βοήθησε πάντως και στο ψηλό παιχνίδι.Άφησε τη θέση του στον Φέισα στο 77'.

Μασάντο:

Μετά από 2-3 σχετικά καλές εμφανίσεις, έχει επιστρέψει στην "άχρωμη" αγωνιστική του παρουσία... Δημιουργικά δυσκολεύεται στο κάθετο παιχνίδι και στο πρώτο του τρίμηνο με τα ερυθρόλευκα δεν δικαιώνει τις προσδοκίες. Καλείται άμεσα να αποδείξει πως έχει την ποιότητα να κάνει τη διάφορα στον Ολυμπιακό Φουστέρ:

Έτρεξε, προσπάθησε και σίγουρα δεν ήταν αδιάφορος μέσα στο γήπεδο. Μάλιστα προσπάθησε πολύ και ανασταλτικά περιορίζοντας αισθητά την δράση του Λίνο, ωστόσο οι δύο κραυγαλέες κλασικές ευκαιρίες που έχασε και θα μπορούσε να "κλειδώσει" τη νίκη για την ομάδα του, χαλάνε την όλη εικόνα...

Αμπντούν:

Από δική του σέντρα στο 27' ήρθε το γκολ του Τζιμπούρ. Από δική του ενέργεια και πάλι, ο Ολυμπιακός είχε τη δυνατότητα να κάνει το 2-0, αλλά στο γύρισμα του Αλγερινού και την αναιμική απόκρουση του Βιβιάν, ο Γλύκος επενέβη σωτήρια στο πλασέ του Φουστέρ που ερχόταν σαν τρέιλερ στη φάση. Είχε συμμετοχή και διάθεση σε κάθε καλή φάση των ερυθρόλεκων, δημιουργώντας συνεχώς προβλήματα στην άμυνα των γηπεδούχων. Αντικαταστάθηκε στο 87' από τον Γκρέκο και ένα λεπτό αργότερα ο ΠΑΟΚ έφτασε στην ισοφάριση.

Τζιμπούρ:

Εκπληκτικό το γκολ του στο 27' που έδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό, πιάνοντας εν κινήσει ένα φοβερό σε δύναμη σουτ και στέλνοντας την μπάλα να βρει στο εσωτερικό μέρος του οριζόντιου δοκαριού και στη συνέχεια να καταλήξει στα δίχτυα του ΠΑΟΚ. Από εκεί και πέρα πίεσε τους αντίπαλους στόπερ, ήταν διαρκώς σε κίνηση, σκόραρε και δημιούργησε για τους συμπαίκτες του. Στο 71' άφησε τη θέση του στον Μήτρογλου.

Μήτρογλου:

Κράτησε πίσω τους αντίπαλους στόπερ, βγήκε να ζητήσει μπάλα και να βοηθήσει στην κυκλοφορία, ωστόσο δεν κατάφερε να φανεί απειλητικός.

Φέισα:

Αντικατέστησε τον Μοντέστο στο 77ο λεπτό και προσπάθησε να συμβάλλει στην καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, δίνοντας παράλληλα βοήθειες ανασταλτικά.

Γκρέκο:

Πήρε τη θέση του Αμπντούν στο 87' και δεν μπορεί να κριθεί.

Σαν να κάνει κρύο; Ηλεκτρικές σόμπες από 20€ εδώ!
 
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ